Boek
Nederlands

Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee : vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten

Selma Noort (auteur), Tineke Van der Stelt (illustrator)
+1
Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee : vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten
×
Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee : vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee : vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten

Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee : vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Noor, Roel, hun ouders en poes Dropje gaan naar zee. Roel krijgt een piratenpak, probeert vijf ijsjes tegelijk te dragen en gaat strandjutten. Noor vindt een zeemeerminnetje en gaat een bal achterna in zee. Dropje achtervolgt een hophop-beest. Kapitein Arie uit het dorp speelt poppenkast.
Extra onderwerp
VOO, seizoenen, verhalen, liedjes, knutselen
Titel
Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee : vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Tineke Van der Stelt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
118 p. : ill.
ISBN
9789025860691 (hardback)

Besprekingen

De 7-jarige Noor en haar jongere broertje Roel vieren vakantie aan zee. Samen met mama, papa en poes Droppie logeren ze in een huisje in de duinen. Ze doen alle leuke dingen die kinderen graag doen aan het strand: schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, strandjutten. De verhalen kunnen apart worden (voor)gelezen, maar vormen samen een geheel. Ze hebben een plezierige, intieme sfeer. De belevenissen van Noor en Roel zijn herkenbaar. De verhalen worden aangevuld met ouderwetse liedjes, waarvan een aantal op muzieknoten gezet, spelletjes, speeltips en weetjes die allemaal een relatie hebben met zee en zand. Via de mooie, duidelijke, kleurige tekeningen, die soms ware schilderijtjes zijn, kan een kind nog nagenieten van de verhalen of informatie halen voor de knutselonderwerpen. In de inhoudsopgave is door verschillend kleurgebruik per onderwerp snel de juiste bladzijde te vinden. Aantrekkelijk voorleesboek voor zowel op vakantie als thuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na vele omzwervingen, waaronder een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op in bibliotheken en scholen met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschrijver op scholen…Lees verder op Wikipedia