Dvd
Frans
Titel
Les invisibles
Regisseur
Sébastien Lifshitz
Componist
Jocelyn Pook
Taal
Frans
Uitgever
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
110 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939400513

Besprekingen

Franse documentaire van regisseur Sébastien Lifshitz (Wild side; Plein sud) over oudere homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen in Frankrijk. De zeventig- en tachtigjarigen vertellen persoonlijke verhalen over hun ervaringen tijdens hun jeugd, de coming-out en de (seksuele) relaties die ze daarna hebben gehad. Maar vooral ook de strijd die zij voerden voor emancipatie en erkenning, om openlijk te kunnen leven naar hun geaardheid, komt aan bod. Zo vertelt een man over zijn verblijf bij de Jezuïeten en een vrouw over haar hulp bij clandestiene abortussen. De getuigenissen worden ondersteund met foto’s en filmbeelden uit familie- en andere archieven. Bjorn Gabriels (Filmmagie.be, i): 'Lifshitz meandert van de ene intieme getuigenis naar de volgende anekdote. Nu eens ontroerend, dan weer geestig, altijd oprecht hartveroverend. (...) Zonder grootse gebaren groeit ‘Les invisibles’ uit tot een mentaliteitsgeschiedenis van zestig jaar holebi-beleving in Frankrijk.' De film draaide op het IDF…Lees verder

Over Sébastien Lifshitz

Sébastien Lifshitz (Parijs, 21 januari 1968) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver.

Hij studeerde van 1987 tot 1992 kunstgeschiedenis aan het Louvre en aan de Sorbonne. Hij was een tijdje assistent aan het Centre Georges Pompidou en werd vervolgens filmregisseur.

Filmografie

  • Il faut que je l'aime, 1994, scenario en regie
  • Claire Denis la vagabonde, documentaire, 1996
  • Les corps ouverts, 1997, scenario, regie en acteur
  • Les terres froides, tv-film (reeks Gauche-Droite voor ARTE), 1999
  • Presque rien, 2000, scenario en regie
  • La Traversée, documentaire, 2001, regie
  • Wild Side, 2004, scenario en regie
  • Plein sud, 2009, scenario en regie
  • Les Invisibles, 2012, documentaire
  • Bambi, 2013, documentaire
  • Les Vies de Thérèse, 2016, documentaire
Lees verder op Wikipedia