Een analfabete man gaat op zoek naar een ontvoerd meisje.
Titel
Het geschenk
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Michel Bolwerk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Geschenk
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, copyright 2020
335 p.
ISBN
9789044360547 (paperback)

Besprekingen

De verteller begint het verhaal met Milan, de hoofdpersoon, die in de gevangenis door celgenoten misbruikt wordt, reden: hij zit vast voor kindermoord. Aan het einde wordt hij opgehaald. Daartussenin zitten twee weken waarin over Milan, Zoë, Jakob wordt verteld en over hun doen en laten. Milan is analfabeet, dat weet hij goed te verbergen, ook voor zijn vriendin Andra. Op de fiets ziet Milan een meisje (Zoë) in een auto, dat om hulp schreeuwt door een papier in code tegen de ruit te houden. Milan herkent de code. Zo gaat hij naar haar op zoek, nadat hij door de ontvoerder, ene Jakob, gebeld werd. Milan had een psychopathische opa en vreest zijn slechte genen te hebben. Milan’s moeder kwam om in de brand van hun huis, Milan zelf viel van de keldertrap en hield er letsels over. Het ‘geschenk’ zit in een doosje, dat hem door een oude man overhandigd werd en dat hem zou helpen om (weer) te kunnen lezen. Die man blijkt hem na zijn val als kind aan zijn hersenen geopereerd te hebben. Het ve…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010