Dvd
Engels
Carrie Mathison werkt niet meer voor de CIA maar voor een stichting in Berlijn. Als anti-jihadisten toegang krijgen tot geheime informatie over een samenwerking tussen CIA en de Duitse geheime dienst moet ze weer in actie komen.
Extra onderwerp
Televisieseries
Titel
Homeland. Seizoen 5
Componist
Sean Callery
Acteur
Claire Danes
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2016
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 600 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626052234

Besprekingen

Amerikaanse psychologische thrillerserie gestart in 2011, bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa, geregisseerd door o.a. Michael Cuesta, met Claire Danes en Damian Lewis. CIA-agente Carrie Mathison weet haar superieuren te bespelen, neemt een loopje met de regels om de informatie die ze nodig heeft te bemachtigen want ze heeft oog voor strategie en voelt goed aan wat de gezochte misdadigers van plan zijn. In het vijfde seizoen zit Carrie in Berlijn bij een beveiligingsbedrijf en is niet langer bij de CIA. Ze probeert een nieuw leven op te bouwen, maar haar verleden kan ze niet ontwijken. Zonder Saul en Quinn om op terug te vallen, moet Carrie een gevaarlijke samenzwering bestrijden, met gevaar voor eigen leven. Julien Althuisius (Volkskrant 2-1-‘15) noemde het vierde seizoen ‘weer ouderwets briljant’. Sam Wollaston (Guardian 13-10-‘14) zei het volgende over seizoen vier: ‘If in seasons two and three Homeland occasionally lost direction and momentum, it's back with renewed purpose. A…Lees verder

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek: