Dvd
Engels
Carrie Mathison probeert als hoofd van een CIA-afdeling in Kabul een zeer gevaarlijke terrorist op te sporen. Als ze een jonge Pakistaan rekruteert begint de operatie uit de hand te lopen.
Titel
Homeland. Seizoen 4
Componist
Sean Callery
Acteur
Claire Danes
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2015
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 10 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626068136

Besprekingen

Amerikaanse psychologische thrillerserie gestart in 2011, bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa, geregisseerd door o.a. Michael Cuesta, met Claire Danes en Damian Lewis. CIA-agente Carrie Mathison weet haar superieuren te bespelen, neemt een loopje met de regels om de informatie die ze nodig heeft te bemachtigen want ze heeft oog voor strategie en voelt goed aan wat de gezochte misdadigers van plan zijn. In de voorgaande seizoenen maakte Carrie jacht op sergeant Nicholas Brody die terugkeerde uit Irak na acht jaar krijgsgevangenschap. In seizoen vier is Carrie hoofd van een CIA-afdeling en gestationeerd in Pakistan. Ze is op zoek naar één van de gevaarlijkste terroristen ter wereld. Wanneer ze een jonge Pakistaan rekruteert, lijkt de zorgvuldig opgebouwde operatie uit de hand te lopen. Julien Althuisius (Volkskrant 2-1-‘15) noemt het vierde seizoen ‘weer ouderwets briljant’. Sam Wollaston (Guardian 13-10-‘14) zegt het volgende over seizoen vier: ‘If in seasons two and three Homela…Lees verder

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek: