Dvd
Engels
CIA-agente Carrie Mathison onderzoekt nog steeds Nicholas Brody, een Marine Sergeant die pas is teruggekeerd uit Irak na acht jaar krijgsgevangenschap bij Al Qaida, terwijl hij ook haar minnaar is. Amerikaanse psychologische thrillerserie.
Titel
Homeland. Seizoen 2
Componist
Sean Callery
Acteur
Claire Danes
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2013
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 660 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626092124

Besprekingen

Amerikaanse psychologische thrillerserie gestart in 2011 bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa, geregisseerd door o.a. Michael Cuesta, met Claire Danes en Damian Lewis. CIA-agente Carrie Mathison weet haar superieuren te bespelen, neemt een loopje met de regels om de informatie die ze nodig heeft te bemachtigen, ze heeft oog voor strategie en voelt goed aan wat de gezochte misdadigers van plan zijn. Zij onderzoekt in het eerste seizoen Nicholas Brody, een Marine Sergeant die is teruggekeerd uit Irak na acht jaar krijgsgevangenschap bij Al Qaida. In seizoen twee wantrouwt ze Brody nog steeds als mogelijk terrorist maar hij is gelijkertijd haar minnaar. En ze vervolgt haar jacht op terroristenleider Abu Nazir. Ilse van der Velden (VPRO Gids nr.12, 2013): 'De spannende Amerikaanse war on terror-serie (...) stelt ook in seizoen 2 niet teleur en boort interessante thema's aan.' John Soltes (HollywoodSoapbox,i) is erg enthousiast over het eerste seizoen. Hij vindt Carrie fascinerend hoew…Lees verder

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek: