Boek
Nederlands

Hiërogliefen : los het mysterie op van de Gouden Kat

Sean Callery (auteur), Jurgen Ziewe (illustrator)
+1
Hiërogliefen : los het mysterie op van de Gouden Kat
×
Hiërogliefen : los het mysterie op van de Gouden Kat Hiërogliefen : los het mysterie op van de Gouden Kat

Hiërogliefen : los het mysterie op van de Gouden Kat

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Los het geheim op van de gouden kat en ontcijfer raadsels in Oud-Egyptische hie͏̈rogliefen. Tevens kom je van alles te weten over het oude Egypte en hoe de oude Egyptenaren leefden. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titel
Hiërogliefen : los het mysterie op van de Gouden Kat
Auteur
Sean Callery
Illustrator
Jurgen Ziewe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hieroglyphs : solve the mystery of the Golden Cat
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789054616702 (hardback)

Besprekingen

In dit mooi uitgevoerde boek moet een archeoloog, dr. Vandersteen, een mysterie oplossen van duizenden jaren geleden. Dit mysterie speelde zich af in het Egypte van de farao's en de archeoloog moet op allerlei plekken hiërogliefen ontcijferen om het geheim te ontraadselen. Dat wil zeggen, hij laat het aan de lezer over om de codes te kraken. Gelukkig krijgen die allerlei hulpmiddeltjes om dit te kunnen doen. Intussen leren we als lezer ook nog iets over hiërogliefen en hoe die uiteindelijk ontcijferd konden worden. Vrij drukke lay-out met heel veel aantrekkelijke kleurige illustraties en beeldmateriaal, zowel overzichtsillustraties als uitgewerkte details, soms uitgebreid met een halve uitklapbare pagina. Voor de tekst zijn verschillende, ook vrij kleine lettertypes gebruikt. Helaas is het verhaal nogal oppervlakkig en ligt de oplossing van het geheim voor de hand. Het enige leuke aan het boek is dat je het Egyptische schrift moet decoderen. Dat levert beslist plezier op. Heb je dat e…Lees verder

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek: