Boek
Nederlands

Stromboli : roman

Saskia Noort (auteur)
+1
Stromboli : roman
×
Stromboli : roman Stromboli : roman

Stromboli : roman

Genre:
Als een vrouw besluit haar gezin te verlaten en de vrijheid te zoeken, komt zij er alleen voor te staan en zoekt haar heil bij een goeroe op Stromboli.
Titel
Stromboli : roman
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2018
251 p.
ISBN
9789048833993 (paperback)

Besprekingen

Een man en een vrouw schrijven beiden in een weekblad zogenaamd openhartige columns over hun gezin met twee opgroeiende kinderen. Maar in werkelijkheid is er sprake van voortdurende ruzies. De vrouw laat het gezin in de steek en zoekt vrijheid, maar min of meer tot haar verbazing merkt ze vrijwel nergens welkom te zijn. Het gezin maakt het echter heel goed zonder haar. Tenslotte zoekt zij haar heil bij een goeroe op het eiland Stromboli. De populaire auteur is er niet goed in geslaagd een geloofwaardig verhaal over dit gegeven te maken.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia