Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als haar man bij een verkeersongeluk overlijdt, ontdekt een vrouw gaandeweg dat er heel wat is dat hij voor haar verborgen heeft gehouden.
Titel
Debet
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2013
253 p.
Aantekening
Op zichzelf staand vervolg op De eetclub
ISBN
9789041422989 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Met Debet breit Saskia Noort een vervolg op De eetclub. Sequels zijn vaak maar dunne doorslagjes van het origineel, maar Debet is een goed leesbare thriller die gemakkelijk loskomt van de schaduw van zijn voorganger. Het hoofdpersonage is opnieuw Karen van de Made, maar aan het begin van de roman lijkt er nog maar weinig over te blijven van de zelfstandige, passionele vrouw die tien jaar geleden met slechts geringe gewetensproblemen een relatie begon met de onstuimige Simon Vogel. Ze is de eenzame moeder van twee rebelse tieners, drinkt te veel en ligt overhoop met haar man Michel. Als hij zichzelf echter op een koude winternacht te pletter rijdt tegen een tunnel in Duitsland, valt haar hele comfortabele leven in duigen. Michel laat haar en hun twee dochters immers berooid achter en ze zijn zelfs verplicht het mondaine Blaricum te verlaten en terug in Bergen te gaan wonen. Net voor de verhuis vindt Karen negenhonderdduizend euro in een sportzak, daar vermoedelijk …Lees verder
Als Michiel, de man van Karen bij een verkeersongeluk overlijdt, ontdekt Karen dat er heel wat is wat hij voor haar verborgen hield. Ze moet niet alleen haar verdriet verwerken, maar ook hun puberende kinderen opvangen en met de sterk veranderde financiële situatie omgaan. De enige die haar steunt is haar voormalige minnaar Simon, maar ook hij lijkt een geheime agenda te hebben. Vervolg op ‘De eetclub’*; vrijwel alle personen uit ‘De eetclub’ komen in deze thriller terug en hebben nog steeds hun geheimen. Vanaf het begin is het verhaal spannend omdat de lezer niet weet wie werkelijk te vertrouwen is. Ondanks de financiële crisis, spelen geld, drank en vooral macht een grote rol. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Karen en is overtuigend neergezet. Een absolute aanrader voor lezers die willen weten hoe het nu allemaal echt zat bij ‘De eetclub’. Normale druk.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia