Boek
Nederlands
Tussen twee getalenteerde muzikale zusjes ontstaat een kloof als de oudste een internationale zangcarrière opbouwt.
Titel
Alex
Auteur
Saskia Mulder
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009
352 p.
ISBN
9789022551943

Besprekingen

Roman over de relatie tussen twee zusjes, Emma en haar oudere zusje Alexandra (Alex). Emma is van jongs af met muziek bezig, stort zich vol overgave op de viool, hierbij gesteund door haar ouders en Alex en gaat naar het conservatorium. Veel tijd voor een vriendenkring heeft ze niet. Met Alex heeft ze een sterke band. Als Alex aan het televisieprogramma Superstar meedoet, wint ze deze talentenjacht en wacht haar een mooie, internationale zangcarrière. Maar hierdoor ontstaat er een kloof tussen de zusjes. Vlot leesbare, luchtige roman, de tweede – na ‘Gewoon een meisje’ (vier hartjes op Chicklit.nl) van Saskia Mulder (1973) auteur, actrice en zus van voormalig fotomodel Karen Mulder. Kleine druk.

Over Saskia Mulder

Saskia Mulder (Den Haag, 18 mei 1973) is een Nederlands actrice en schrijfster. Ze is de jongere zus van fotomodel Karen Mulder.

Saskia Mulder speelt zowel in Nederlandse als Franse soapseries diverse rollen. In 2005 had ze een hoofdrol in de Britse thriller The Descent van Neil Marshall. De romans die ze schrijft zijn fictie, maar doen autobiografisch aan.

Filmografie

  • Les deux papas et la maman (1996)
  • Jonathan Creek (1997)
  • Navarro (1997)
  • An unsuitable job for a woman (1997)
  • Déjà mort (1998)
  • Bimboland (1998)
  • The beach (2000)
  • Costa! (2002)
  • The book group (2002-2003)
  • Onderweg naar Morgen (2003)
  • Coupling (2004)
  • The Descent (2005)
  • Van Speijk (2006)
  • Eigenheimers (2006)
  • Holby city (2006)…Lees verder op Wikipedia