Als haar moeder terminaal ziek blijkt te zijn besluit Coco om bij haar in te trekken en voor haar te zorgen ondanks de afstandelijke relatie tussen hen beiden.
Extra onderwerp
afscheid, Feel good
Titel
Dorst / regie Saskia Diesing ; scenario Saskia Diesing en Esther Gerritsen
Regisseur
Saskia Diesing
Naar het werk van
Esther Gerritsen
Acteur
Simone Kleinsma Elise Van 't Laar Leopold Witte Stefan De Walle Margôt Ros Patrick Stoof
Taal
Nederlands
Uitgever
September Film, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
92 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld Gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Gerritsen
EAN
8718836863714

Besprekingen

Drama van Saskia Diesing (Nena) naar het boek* van Esther Gerritsen die ook meeschreef aan het scenario. In de hoofdrollen Simone Kleinsma en Elise van ’t Laar, beide in hun eerste grote filmrol. Elisabeth en haar dochter Coco hebben erg weinig contact met elkaar. Coco weet niet wat ze met haar leven aan moet en wanneer Elisabeth haar meldt dat ze binnenkort aan kanker zal sterven, trekt Coco bij haar in. Dit leidt tot moeizaam contact en ongemakkelijke situaties. De recensenten geven 3-4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 15-3-’18) vindt het ‘gekunsteld’ dat Elisabeth vaak recht in de camera praat, maar noemt de film ‘verder juist subtiel en ambigu’ met sterke hoofdrollen. Hij concludeert: ‘Zij en Kleinsma vormen samen de indrukwekkende spil van dit doorvoelde drama, dat even tragisch en zwartkomisch als benauwend durft te zijn.’ Winnaar van de KNF Award (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) op het IFFR.

Over Saskia Diesing

Saskia Diesing (Winschoten, 1972) is een Nederlandse filmregisseur en scenarioschrijver. Voor haar speelfilm Nena, waarmee ze in 2014 debuteerde, won Diesing een Gouden Kalf voor de beste regie.

Biografie

Saskia Diesing volgde de opleiding Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar ze in 1996 afstudeerde. Hierna werkte ze zeven jaar voor de VPRO als programmamaker, samensteller en eindredacteur. Ze werkte mee aan programma's als Waskracht!, VPROVanavond, Ingodsnaam en Het Geluk van Nederland.

In 2002 regisseerde Diesing een eerste film Du in de reeks "Nieuwe Lola's", die werd geselecteerd voor de Prix Europa. Daarna regisseerde ze verschillende korte films en televisiefilms.

Als speelfilmregisseur debuteerde Saskia Diesing met Nena, waarvoor ze samen met Esther Gerritsen ook het scenario schreef. De film ging in 2014 in première op het N…Lees verder op Wikipedia