Boek
Nederlands

Stress en depressie

Stress en depressie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Stress en depressie
Auteur
Sarah Lennard-Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stress and depression
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
64 p. : ill.
ISBN
9789055662760

Besprekingen

In de serie 'Wat moet je weten over' verschenen al een dertigtal titels over allerlei verslavingen als alcohol, gokken, piercings en tatoeages, en medische aandoeningen als het syndroom van Down, kanker, diabetes enz. De boeken zijn telkens geschreven onder begeleiding van een medisch adviseur. Voor Stress en depressie is dat Dr. Kirsten Lamb. Ze is huisarts en nauw betrokken bij discussies rond de behandeling van dyslexie en stress en depressie.
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie zijn stress en depressie twee van de belangrijkste problemen van de 21ste eeuw, zowel bij jongeren als bij volwassenen. Het boek probeert inzicht te geven in wat stress en depressie zijn, hoe men de ziekten kan beïnvloeden, behandelen en beheersen. Stress en depressie zijn nauw met elkaar verbonden en maken deel uit van onze dagelijkse omgeving. Er wordt gezocht naar het verband tussen stress en verandering. In het eerste deel van het boek kijken we naar wat gebeurt met het lichaam wanneer me…Lees verder
Veel mensen reageren op veranderingen in hun leven met stress en depressie. Stress kan ook positief zijn; echter, als stress uit gaat monden in een depressie is hulp nodig. Het aansprekend met kleurenfoto's geïllustreerde boek beschrijft in een voor de doelgroep zorgvuldig gekozen schrijfstijl oorzaak, vormen, gevolgen en het omgaan met stress en depressie. Tevens komen mensen aan het woord, die open over hun problemen en ervaringen vertellen. Men kan leren om met stress om te gaan en depressies zijn te behandelen door middel van therapieën en medicatie. Sluitstuk is de presentatie van eenvoudige strategieën om (anderen te helpen) stress en depressies te overwinnen. Het vriendelijk en optimistisch ogende boek bevat een bronnenoverzicht, een lijstje van boeken, films en een tv-serie, een verwijzing naar een adres en website, en een verklarende woordenlijst. Tot slot een register. Vanaf ca. 13 jaar.