Boek
Nederlands

Laat me niet alleen

Sarah Armstrong (auteur), Jan Smit (vertaler)
Een vrouw ontvoert haar 5-jarig buurmeisje als ze ontdekt dat het kind wordt mishandeld en de door haar gewaarschuwde instanties niet ingrijpen.
Onderwerp
Kindermishandeling
Titel
Laat me niet alleen
Auteur
Sarah Armstrong
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Promise
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2018
350 p.
ISBN
9789026143342 (paperback)

Besprekingen

Anna Pierce, een 37-jarige grafisch ontwerper, woont in een eenvoudig huurhuis. Als ze nieuwe buren krijgt, merkt ze bijna direct dat Charlie, het buurmeisje van vijf jaar, mishandeld wordt door haar moeder en diens vriend. Anna neemt herhaaldelijk contact op met de politie en maatschappelijk werk, maar de verwachte ingreep van beide instanties blijft uit. Dan neemt Anna een drastisch besluit: ze ontvoert het kind en vlucht naar een oude bekende in een afgelegen gebied. Daar geeft ze het kind liefde, veiligheid en stabiliteit. Maar als de politie hen na drie maanden ontdekt, dreigt voor Anna een gevangenisstraf en is de toekomst voor Charlie onzeker. Een realistisch geschreven roman over een actueel onderwerp. Door het verhaal heen probeert Anna zaken rond haar eigen, vroeg gestorven moeder te begrijpen en de rol van haar vader daarbij. Het thema ‘kindermishandeling’ is goed uitgewerkt en beschreven vanuit verschillende standpunten.

Over Sarah Armstrong

Sarah Armstrong (1968) is een Australisch journaliste en auteur van romans.

Over een periode van meer dan acht jaar werkte Armstrong voor de Australian Broadcasting Corporation in diverse radioprogramma's, waaronder The World Today.

In 2005 kreeg zij voor haar eerste novelle Salt Rain de Dobbie Encouragement Award, een aanmoedigingsprijs. Zij werd tevens genomineerd voor de Miles Franklin Award en de Queensland Premier's Literary Awards. Haar boek Promise (2016) is in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

  • 2004 - Salt Rain
  • 2015 - His Other House
  • 2016 - Promise, (Nederlands: Laat me niet alleen)

Externe links

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia