Dvd
Engels
Kleuterjuf Lisa ontdekt dat een vijfjarige jongen uit haar klas veel talent heeft voor dichten. Langzamerhand veranderen haar goede bedoelingen in een obsessie.
Titel
The kindergarten teacher / written and directed by Sara Colangelo
Regisseur
Sara Colangelo
Acteur
Maggie Gyllenhaal
Componist
Asher Goldschmidt
Taal
Engels
Uitgever
Splendid Film, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
96 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Remake van de gelijknamige film uit 2014 van Nadav Lapid
EAN
4013549099493

Besprekingen

Psychologisch drama van Sara Colangelo (Little accidents) met in de hoofdrol Maggie Gyllenhaal (The deuce; The honourable woman). Het verhaal is gebaseerd op een Israëlische film uit 2014. Lisa is kleuterjuffrouw op Staten Island, New York. Ze heeft een goed en rustig leven, maar verlangt naar meer. ’s Avonds bezoekt ze een poëzieklas, maar leraar Simon (Gael García Bernal) vindt haar gedichten middelmatig. Lisa ontdekt dat haar vijfjarige leerling Jimmy een bijzonder talent heeft voor dichten en neemt hem onder haar hoede. Wanneer Jimmy’s vader liever wil dat hij als een gewoon kind opgroeit, verandert Lisa’s fascinatie in een obsessie. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Verrassend intelligent psychologisch portret van een vrouw die worstelt met wie ze geworden is. Over idealen, verwachtingen en opgroeien in een succescultuur. Met een geweldige Gyllenhaal. Beklemmend, bitterzoet en menselijk. (…)’

Over Sara Colangelo

CC BY 2.0 - Foto van/door PunkToad

Sara Colangelo is een Amerikaanse regisseuse en scenarioschrijfster van Italiaanse afkomst.

Biografie

Sara Colangelo werd in Massachusetts geboren als de dochter van een Italiaanse vader en een Italo-Amerikaanse moeder. Ze groeide op in een kleine fabrieksstad ten noorden van Worcester (Massachusetts).

Ze studeerde geschiedenis aan Brown University en verhuisde nadien voor een jaar naar Italië om er filmstudies te volgen. Nadien keerde ze terug naar de Verenigde Staten en sloot ze zich aan bij de Tisch School of the Arts, de filmschool van New York University.

Carrière

Colangelo begon haar carrière met het schrijven en regisseren van korte films, waaronder Little Accidents (2010). In 2014 maakte ze haar officieel filmdebuut door een langspeelversie van Little Accidents te regisseren. Voor het project werkte ze samen met bekende acteurs…Lees verder op Wikipedia