Informatie in woord en beeld.
Onderwerp
Karate
Titel
Karate
Auteur
Sanette Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Karate
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2003
96 p. : ill.
ISBN
90-5920-103-5 9789059201033

Besprekingen

Karate is een van de meest beoefende en bekendste oosterse vechtsporten. De bakermat ligt in China maar de sport kwam pas echt goed tot ontwikkeling in het land van de rijzende zon, Japan, waar ze aanzien wordt als één van de belangrijkste verdedigingsmethodes.

Karate is niet alleen een van de populairste maar bovendien ook een van de hoogst ontwikkelde vechtsporten, die wordt gekenmerkt door gestileerde, beheerste en creatieve technieken en de kracht van het lichaam. De beoefenaars moeten niet enkel deze technieken onder de knie hebben, bij karate hoort tevens een aparte levensstijl. Die wordt gekenmerkt door zelfdiscipline, die de concentratie en het bewustzijn van de karateleerling moet vergroten. Ook respect, oprechtheid en nederigheid staan centraal.

Dit boek beschrijft de basisinformatie over de geschiedenis, de technieken, de training en de levenswijze om goed karate te kunnen beoefenen. In een eerste deel komt de geschiedenis en de essentie van de leer aan bod. D…Lees verder
In dit stijlvolle studieboek worden de normale onderwerpen die je in handleidingen over karate vindt eveneens naar voren gebracht: geschiedenis, basisvoorwaarden, technische informatie, technieken in kata (stijloefening) en kumite (vrij gevecht), competities, zelfverdediging. Niks nieuws onder de zon, maar wel erg mooi gebracht met bijzonder goede kleurenfoto's en heldere teksten. Dit boek is vooral geschikt voor beginnelingen in het karate. Gevorderde karateka's zullen er weinig aan hebben.

Suggesties