Het verhaal van de jeugd van John Lennon in Liverpool die als tiener probeert te ontsnappen aan het dagelijks leven met zijn familie door muziek te maken met zijn vriend Paul McCartney
Titel
Nowhere boy
Regisseur
Sam Taylor-Wood
Naar het werk van
Julia Baird
Componist
Alison Goldfrapp Will Gregory 1959-
Acteur
Aaron Johnson Anne-Marie Duff Kristin Scott Thomas
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar John Lennon, my brother van Julia Baird
EAN
8716777931448

Besprekingen

Britse biopic uit 2009 van Sam Taylor Wood, met Aaron Johnson, Anne-Marie Duff, Kristin Scott Thomas. Het verhaal van de jeugd van John Lennon in Liverpool die als tiener probeert te ontsnappen aan het dagelijks leven met zijn moeder en tante door muziek te maken met zijn vriend Paul McCartney. Hans Nauta (Trouw 1-4-'10): 'Wood vergroot de zeggingskracht van deze biopic door zich meer te richten op de dubbele moeder-zoon relatie. Met Mimi, die John een nette opvoeding wil geven, en zijn biologische moeder, die hem fascineert in haar ongeremdheid. (...) Tussen het verfijndere spel van Duff en Thomas mis je bij Aaron Johnson de gelaagdheid die je van Lennon verwacht. De ironie, het gevoel dat er meer in zijn hoofd omging dan uit zijn mond kwam.' Coen van Zwol (NRC 31-3-'10) geeft 4 (van 5) balletjes: 'Nowhere boy is zo'n complex Brits drama met een weldoordacht script vol scherp gedefinieerde karakters die methodisch naar een emotionele climax werken.' Winnaar van vele filmprijzen en vi…Lees verder

Over Sam Taylor-Wood

CC BY 2.0 - Foto van/door Nick Step

Samantha (Sam) Taylor-Johnson (geboren als Samantha Taylor-Wood, Croydon (Londen), 4 maart 1967) is een Brits filmregisseuse en kunstenares.

Biografie

Samantha Taylor-Wood werd geboren in Croydon (Londen) en groeide op in Zuid-Londen. Op negenjarige leeftijd verhuisde ze na de scheiding van haar ouders naar East Sussex.
In 1997 trouwde ze met Jay Jopling, een kunsthandelaar met wie ze twee dochters heeft. Na 11 jaar huwelijk werd hun scheiding aangekondigd. In 2009 begon ze een relatie met de acteur Aaron Johnson nadat ze met elkaar kennismaakten op de filmset van Nowhere Boy. Ze trouwden in Somerset op 21 juni 2012 en namen beiden de naam "Taylor-Johnson" aan. Ze hebben samen ook twee dochters.

Bij Taylor-Wood werd tweemaal kanker vastgesteld: in december 1997 werd ze behandeld voor darmkanker en drie jaar later werd borstkanker vastgesteld.

Voor haar bijdragen tot de kunst werd Taylor-Wood in 20…Lees verder op Wikipedia