De Britse geheime agent James Bond trekt ten strijde tegen de geheimzinnige organisatie Spectre die uit is op het regeren van de wereld.
Taal
Engels
Uitgever
MGM, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 142 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626081203

Besprekingen

24ste Bondfilm (2015) van de Britse regisseur Sam Mendes (Skyfall, American Beauty). James neemt het op tegen Spectre, de misdaadorganisatie die hij al bestreed in Diamonds Are Forever (1971). Als hij dat op eigen houtje doet, wordt hem dat door MI6 niet in dank af genomen. Cinema.nl kent 3 sterren toe: ‘Mendes vervolgt zijn herwaardering van 007 als de stijlvolle en gevatte rokkenjager van weleer, maar zijn hang naar traditie schiet uiteindelijk te ver door. De film is te conservatief, te braaf en te doorsnee. Echter: de openingsscène in Mexico-Stad behoort tot de absolute hoogtepunten uit de franchise.’ De Britse pers was lyrisch: 'pure cinematografische kunst'. Vijf sterren van The Guardian, evenzoveel van The Telegraph. Ook in de VS waren recensenten te spreken over het 'spektakelstuk', al zijn ze daar wel wat kritischer: 'Vooral in het tweede uur te veel ongeloofwaardige plottwists en clichématige karakters.' Berend Jan Bockting (Volkskrant, 27-10-’15) geeft 4 sterren: ‘(...) zo…Lees verder

Over Sam Mendes

Samuel Alexander Mendes (Reading, 1 augustus 1965) is een Brits theater- en filmregisseur.

Als theaterregisseur is hij bekend voor zijn productie van de musical Cabaret in 1998.

Als filmregisseur is hij bekend om zijn debuutfilm American Beauty, waarmee hij een Oscar won in de categorie Beste Regisseur. Later maakte hij nog twee films, die volgens hem deel uitmaakten van zijn Amerika-trilogie. Het drieluik begint met American Beauty, een film rond het Amerikaanse gezinsleven, later volgde Road to Perdition rond het Amerikaanse gangstermilieu uit de jaren 30 en ten slotte een film rond het United States Marine Corps, Jarhead.

Na romances met een aantal actrices waaronder Cameron Diaz, Calista Flockhart en Rachel Weisz, trouwde Mendes met Kate Winslet op 24 mei 2003. Winslet en Mendes gingen in 2010 uit elkaar.

Zijn film 1917 won in 2020 bij de Golden Globes de prijs voor beste film.

Filmografie…Lees verder op Wikipedia