Boek
Nederlands

Vanessa

Russell Banks (auteur)
+1
Vanessa
×
Vanessa Vanessa

Vanessa

Russell Banks (auteur)
Het leven van een bekende erfgename raakt in een stroomversnelling als haar vader onverwacht overlijdt en zij uit is op een romance met een kunstenaar.
Extra onderwerp
geld, Romans
Titel
Vanessa
Auteur
Russell Banks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Reserve
Uitgever
Utrecht: Signatuur, 2009
323 p.
ISBN
9789056722869

Besprekingen

De welgestelde familie Cole verblijft in de zomer van 1936 in het Reserve, een exclusief oord gelegen in de mooie natuur, dat verboden toegang is voor vreemden. Vanessa, de geadopteerde dochter uit het gezin, kijkt dan ook vreemd op wanneer ze een vliegtuig ziet landen in het gebied. Het vliegtuig wordt bestuurd door de bekende kunstenaar Jordan Groves en hij valt, ondanks zijn getrouwde status, voor de charmes van Vanessa. Zij ziet de komst van Groves als een perfecte gelegenheid om te ontsnappen uit de benauwde omgeving waar ze zich in bevindt. Groves ontdekt echter al gauw dat Vanessa niet zo charmant en ongevaarlijk is als zij lijkt. De roman is beeldend geschreven en bevat een paar onverwachte, dramatische wendingen die het verhaal verrassend maken. Ook de personages zijn interessant en goed uitgewerkt. De auteur (1940), eerder genomineerd voor diverse Pulitzers, schreef ook onder meer ‘De lieveling’ en ‘De zoete toekomst’*. Geschikt voor een breed, vrouwelijk lezerspubliek. Norm…Lees verder

Over Russell Banks

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Russell Banks (Newton in Massachusetts, 28 maart 1940) is een Amerikaanse schrijver van fictie en poëzie. Hij is vooral bekend om zijn realistische verhalen over armoede en interraciale relaties.

Recensenten schrijven lovend over zijn portrettering van arbeiders en de problemen waarmee zij worstelen, zoals destructieve relaties, armoede en drugsgebruik. Banks bevolkt zijn verhalen met levenslustige personages en vertellers, en zijn fictie is vergeleken met het werk van Raymond Carver, Richard Ford en Andre Dubus. Tot zijn belangrijkste werken behoren de romans Continental Drift, Rule of the Bone, Cloudsplitter, The Sweet Hereafter, en Affliction. De laatste twee werden verfilmd in 1997.

De komische debuutroman Family Life, die hij in 1975 publiceerde, viel niet in de smaak bij de recensenten, maar de collectie korte verhalen die datzelfde jaar verscheen bracht de jonge schrijver bekendheid. Het volgende jaar verhuisde hij met zijn gezin naa…Lees verder op Wikipedia