Dvd
Nederlands

The jungle book : de film : herrie in de jungle

Rudyard Kipling (naar het werk van)

The jungle book : de film : herrie in de jungle

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Avonturen van het mensenkind Mowgli dat wordt opgevoed door de wilde dieren in de jungle in India. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
The jungle book : de film : herrie in de jungle
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2016
1 dvd-video
Speelduur
60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams
EAN
8717344758239

Besprekingen

De Indiase 3D-animatiefilm 'The jungle book' is een bewerking van een televisieserie* (2010) naar de verhalen van Rudyard Kipling. Het mensenkind Mowgli wordt in het oerwoud opgevoed door wolven. Hij is goede vrienden met de swingende orang-oetang koning Lowietje, de trouwe panter Bagheera en de vrolijke beer Baloe, maar de tijger Shere Khan is zijn grote vijand. De ondeugende Mowgli is slim en trouw, maar soms ook overmoedig. Vriendschap speelt een belangrijke rol in de avonturen die spannende momenten hebben, naast veel humor en die altijd goed aflopen. Tracy Moore (commonsensemedia.org) geeft 3 sterren: leuk geanimeerd, nadruk op de positieve boodschap met een goede balans tussen spanning en oerwoudplezier. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia