Boek
Nederlands

Vogelsporen : de determineergids voor veren, braakballen, schedels en andere sporen van Europese vogels

Roy Brown (auteur), John Ferguson (auteur), Michael Lawrence (auteur)

Vogelsporen : de determineergids voor veren, braakballen, schedels en andere sporen van Europese vogels

In de reeks:
Determineergids waarbij de nadruk valt op de veren
Onderwerp
Vogels
Titel
Vogelsporen : de determineergids voor veren, braakballen, schedels en andere sporen van Europese vogels / Roy Brown, John Ferguson, Michael Lawrence ... [et al.]
Auteur
Roy Brown 1946- John Ferguson Michael Lawrence
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tracks and signs of birds of Britain and Europe
Editie
Herz. ed.
Uitgever
Baarn: Tirion, 2003
332 p. : ill.
ISBN
90-5210-483-2

Besprekingen

Deze voor het Nederlandse taalgebied unieke gids biedt vogelaars en andere natuurliefhebbers een wat andere kijk op de Europese vogelwereld. Aan de hand van een grote hoeveelheid illustraties komt een aantal sporen aan de orde: pootafdrukken, veren, braakballen, schedels en nesten. Na een algemene inleiding volgt informatie over methodes en analyse. Vervolgens wordt uitvoeriger stilgestaan bij de hiervoor genoemde sporen, waarbij de veren de meeste aandacht krijgen. Vreemd genoeg komen de eieren nauwelijks aan bod. De voortreffelijke informatie wordt begeleid door duidelijke afbeeldingen in kleur en zwart-wit. Achterin zijn nog opgenomen: adressen, Engels- en Nederlandstalige literatuur en een register met Nederlandse namen (met de Latijnse erachter). Sterk uitgebreide en herziene druk.

Over Roy Brown

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Probably Jonas Bernholm

Roy Brown (New Orleans, 10 september 1925 - San Fernando, 25 mei 1981) was een Amerikaanse blueszanger en wegbereider van de rock-'n-roll.

Jeugd

Roy Brown werd in 1925 geboren in New Orleans en kwam als kind naar Eunice, waar hij in 1938 een gospelkwartet oprichtte. In 1942 ging hij naar Los Angeles en kwam rond als bokser. In 1945 won hij een zangconcours. Daarna probeerde hij zich boven water te houden als zanger in de stijl van Bing Crosby.

Carrière

In 1946 nam hij het nummer Deep Sea Diver op voor het Gold Star-label, dat echter de charts niet haalde. In hetzelfde jaar schreef Brown Jump Blues Rocking Tonight. Hij keerde terug naar New Orleans en bood het nummer aan bij de populaire blueszanger Wynonie Harris die het echter afwees. In 1947 nam Brown het nummer uiteindelijk zelf op in de J&M-studios van Cosimo Matassa, deze keer voor het…Lees verder op Wikipedia