Boek Nederlands

Leve de lente! : kijk- en zoekboek

Rotraut Susanne Berner (illustrator)

Leve de lente! : kijk- en zoekboek

Rotraut Susanne Berner (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Hardkartonnen prentenboek met grote zoekplaten zonder tekst waarin een indruk wordt gegeven van het leven in de lente in de stad en daarbuiten. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
Leve de lente! : kijk- en zoekboek
Illustrator
Rotraut Susanne Berner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Frühlings-Wimmelbuch
Uitgever
Tielt: Lannoo, [2017?]
14 p. : ill.
Aantekening
Een IBBY silent book
ISBN
9789020960433 (hardback)

Besprekingen

Op steeds twee tegenover elkaar liggende hardkartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken staan ontzettend veel figuren en gebeurtenissen die zich afspelen op een doodgewone dag in de lente: een jogger, kinderen die naar school gaan, een fietser, dieren, vuilnisauto, etc. Op de volgende tekening (zeven in totaal) wordt het dagpatroon van al deze figuren vervolgd maar je moet ze wel steeds eerst opzoeken. En dat is nu precies de bedoeling van dit eenvoudige, maar aantrekkelijk en groot uitgevoerde en bovendien weinig kwetsbare kijkboek. De tekeningen zijn eenvoudig en goed herkenbaar voor de doelgroep. Zij kunnen naar hartelust kijken en zoeken en zullen keer op keer andere details blijven ontdekken. De meeste gebeurtenissen spelen zich af in de stad, maar op de achtergrond is ook te zien wat er in de ommelanden zoal gebeurt. Op de voorzijde van het omslag staan de figuren die een rol spelen, op de achterzijde andere figuren met daaronder een opmerking en/of vraag die een volwassene …Lees verder

Leve de lente!

Na ‘Wat een winter’ verschijnt Rotraut Susanne Berners tweede kijk- en zoekboek. Ditmaal spelen de situaties op de grote kartonnen prenten zich af in de lente. Ook nu weer nemen herkenbare figuren de kijker mee op kleine avonturen die groeien in de loop van de zeven op elkaar aansluitende dubbele bladzijden. Open huizen nodigen uit om te kijken naar wat er binnen gebeurt. Zachte kleuren, die een prille lente aankondigen, vormen de ondertoon van het drukke leven buitenshuis. Op de achterflap staan ook weer de meest voorkomende personages met een kleine toelichting. Wie het eerste kent, vindt hier gekende figuren en situaties terug, die geven het geheel een vertrouwde en misschien ook minder uitdagende sfeer. Voor jonge lezers die voor het eerst kennis maken met de naïeve wereld die hier gedetailleerd werd uitgetekend vormt dit prentenboek zonder woorden wellicht een bron van speur-, kijk- en bladerplezier.