Boek
Nederlands

Het verlaten huis ; De stormdag : twee romans

+1
Het verlaten huis ; De stormdag : twee romans
×
Het verlaten huis ; De stormdag : twee romans Het verlaten huis ; De stormdag : twee romans

Het verlaten huis ; De stormdag : twee romans

Bundeling van twee romans over jonge vrouwen die met hun verleden geconfronteerd worden.
Extra onderwerp
Romans, liefde, Familie
Titel
Het verlaten huis ; De stormdag : twee romans
Auteur
Rosamunde Pilcher
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The empty house ; The day of the storm
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2002
384 p.
ISBN
90-410-1494-2

Besprekingen

Het verlaten huis.

De moeder van Rebecca Bayliss ging er op haar 18e vandoor met een acteur, na een fikse ruzie met haar ouders. Zelfs toen het huwelijk na een paar maanden spaak liep, kwam ze niet meer terug naar huis. Ze woonde her en der met haar dochtertje en er was altijd wel een man die haar onderhield of van haar profiteerde. Rebecca is nu 21 jaar oud. Ze werkt bij een boekhandel en heeft zopas voor de eerste keer in haar leven een eigen kamer kunnen bemachtigen. In een antiekshop ziet ze twee prachtige stoelen. Die worden de eerste aankoop voor haar nieuwe thuis. Dan krijgt ze het bericht dat haar moeder zeer ziek is. Ze heeft haar in twee jaar niet gezien en vertrekt aanstonds naar Ibiza. Vooraleer haar moeder sterft, vertelt ze haar levensverhaal en zo hoort Rebecca dat ze nog andere familieleden heeft die ze helemaal niet kent. Rebecca gaat op zoek naar haar familie en krijgt daarbij onverwachts hulp van de man die haar de antieken stoel verkocht. Ze ontmoet haar gro…Lees verder
Bundeling van twee romans van de bekende Britse schrijfster (1924). 'Het verlaten huis': Rebecca, een jonge vrouw, die al jaren geen contact heeft met haar ouders, krijgt bericht dat haar moeder stervende is. Op haar sterfbed vertelt deze dat er nog veel meer familie bestaat. Rebecca gaat op zoek en ontdekt dat in haar familie veel vetes en intriges zijn, waardoor haar leven een andere wending krijgt. 'De stormdag': een jonge weduwe keert terug naar de vakantieplek van haar jeugd. Ze ontmoet daar opnieuw haar jeugdliefde en met haar twee kinderen begint ze een nieuw leven met hem. Deze verhalen zijn van mindere kwaliteit dan 'De Schelpenzoekers' waardoor schrijfster wereldberoemd is geworden. Paperback; kleine druk.

Over Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher OBE, geboren Scott (Lelant (Cornwall), 22 september 1924 – Dundee, 6 februari 2019) was een Brits schrijfster van zogenaamde 'vrouwenromans'. Tot 1965 schreef ze ook vaak onder het pseudoniem Jane Fraser.

Leven en werk

Rosamunde Scott was de dochter van een marineofficier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Women's Royal Naval Service, was secretaresse bij het Britse ministerie van buitenlandse zaken en verbleef enige tijd in India. In 1946 huwde ze de textielfabrikant Graham Pilcher, met wie ze in Schotland ging wonen. Ze kreeg vier kinderen en schreef vanaf eind jaren veertig een groot aantal romans en verhalen, naar eigen zeggen vaak aan de keukentafel.

Als Jane Fraser schreef Pilcher romantische liefdesverhalen voor vrouwenbladen, zonder veel pretenties. In 1987 kreeg ze voor het eerst ook erkenning als schrijfster met haar familiesage The Shell Seekers (De s…Lees verder op Wikipedia