Boek
Nederlands

Enkele reis naar de zon

Een vrouw krijgt vlak voor haar huwelijk een boek over Spanje dat vermoedelijk is geschreven door haar doodgezwegen vader en reist af naar het zuiden.
Titel
Enkele reis naar de zon
Auteur
Rosamunde Pilcher
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Sleeping tiger
Uitgever
Houten: Van Reemst, 1999
192 p.
ISBN
90-410-0724-5

Besprekingen

Selma Bruce weet niet beter of haar vader is in de Tweede Wereldoorlog gesneuveld. Wanneer ze van haar verloofde een boek over Spanje krijgt, ziet ze op de omslag een foto van de schrijver. Ze weet zeker dat deze man haar vader is en dat hij dus nog moet leven. Een bezoek aan hem op het Spaanse eiland San Antonio leert haar echter dat het hier gaat om een verre neef. Omdat ze op het eiland bestolen is en omdat haar bagage niet aankwam, verblijft ze een tijdje bij haar nieuwe familielid. Ondanks tegenwerking van anderen komen de beide hoofdpersonen tot de ontdekking dat hun relatie in korte tijd een heel andere is geworden dan die van twee familieleden. Een romantisch verhaal dat zich afspeelt op een zonnig eiland. De schrijfster (geb. 1924) woont sinds 1946 in Schotland en publiceerde naast een toneelstuk en korte verhalen een groot aantal romans. De omslag van het boek is conform de delen die eerder bij dezelfde uitgever verschenen. Paperback; vrij kleine druk. Voor grote lezerskring.

Over Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher OBE, geboren Scott (Lelant (Cornwall), 22 september 1924 – Dundee, 6 februari 2019) was een Brits schrijfster van zogenaamde 'vrouwenromans'. Tot 1965 schreef ze ook vaak onder het pseudoniem Jane Fraser.

Leven en werk

Rosamunde Scott was de dochter van een marineofficier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Women's Royal Naval Service, was secretaresse bij het Britse ministerie van buitenlandse zaken en verbleef enige tijd in India. In 1946 huwde ze de textielfabrikant Graham Pilcher, met wie ze in Schotland ging wonen. Ze kreeg vier kinderen en schreef vanaf eind jaren veertig een groot aantal romans en verhalen, naar eigen zeggen vaak aan de keukentafel.

Als Jane Fraser schreef Pilcher romantische liefdesverhalen voor vrouwenbladen, zonder veel pretenties. In 1987 kreeg ze voor het eerst ook erkenning als schrijfster met haar familiesage The Shell Seekers (De s…Lees verder op Wikipedia