Grote letter
Nederlands
Een jonge weduwe keert terug naar de vakantieplek van haar jeugd; ze ontmoet daar opnieuw haar jeugdliefde.
Titel
De stormdag
Auteur
Rosamunde Pilcher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The day of the storm
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2003
360 p.
ISBN
90-364-2119-5

Besprekingen

Een jonge weduwe keert terug naar de vakantieplek van haar jeugd. Ze ontmoet daar opnieuw haar jeugdliefde en met haar twee kinderen begint ze een nieuw leven met hem.

Over Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher OBE, geboren Scott (Lelant (Cornwall), 22 september 1924 – Dundee, 6 februari 2019) was een Brits schrijfster van zogenaamde 'vrouwenromans'. Tot 1965 schreef ze ook vaak onder het pseudoniem Jane Fraser.

Leven en werk

Rosamunde Scott was de dochter van een marineofficier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Women's Royal Naval Service, was secretaresse bij het Britse ministerie van buitenlandse zaken en verbleef enige tijd in India. In 1946 huwde ze de textielfabrikant Graham Pilcher, met wie ze in Schotland ging wonen. Ze kreeg vier kinderen en schreef vanaf eind jaren veertig een groot aantal romans en verhalen, naar eigen zeggen vaak aan de keukentafel.

Als Jane Fraser schreef Pilcher romantische liefdesverhalen voor vrouwenbladen, zonder veel pretenties. In 1987 kreeg ze voor het eerst ook erkenning als schrijfster met haar familiesage The Shell Seekers (De s…Lees verder op Wikipedia