Boek
Nederlands

De schelpenzoekers

De dochter van een schilder uit de Victoriaanse tijd is in de Tweede Wereldoorlog overhaast getrouwd met een gokker, wat de nodige problemen met zich meebrengt.
Extra onderwerp
ROM, Libelle, Romans d'amour
Titel
De schelpenzoekers
Auteur
Rosamunde Pilcher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The shell seekers
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
479 p.
ISBN
9789047501794

Besprekingen

Penelope, dochter van een bekend kunstschilder, is de centrale figuur in deze in Engeland spelende roman. Haar leven vanaf haar jeugd in een artistiek milieu in Cornwall aan het begin van de 20e eeuw ontrolt zich voor de lezer als een boeiende film. Niet alleen voor haar zijn de schilderijen die haar vader haar naliet van essentieel belang, maar deze hebben ook grote invloed op het leven van haar kinderen en hun onderlinge verhouding. Een roman over een sterke, warme vrouw die haar eigen weg gaat en haar eigen beslissingen neemt. Mede door de originele opbouw van het verhaal, de meeslepende stijl en de goede vertaling zal het een boek zijn dat vele lezers weet te boeien. Ook verschenen als 'Cirkels in het zand'. Paperback; kleine druk.

Over Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher OBE, geboren Scott (Lelant (Cornwall), 22 september 1924 – Dundee, 6 februari 2019) was een Brits schrijfster van zogenaamde 'vrouwenromans'. Tot 1965 schreef ze ook vaak onder het pseudoniem Jane Fraser.

Leven en werk

Rosamunde Scott was de dochter van een marineofficier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Women's Royal Naval Service, was secretaresse bij het Britse ministerie van buitenlandse zaken en verbleef enige tijd in India. In 1946 huwde ze de textielfabrikant Graham Pilcher, met wie ze in Schotland ging wonen. Ze kreeg vier kinderen en schreef vanaf eind jaren veertig een groot aantal romans en verhalen, naar eigen zeggen vaak aan de keukentafel.

Als Jane Fraser schreef Pilcher romantische liefdesverhalen voor vrouwenbladen, zonder veel pretenties. In 1987 kreeg ze voor het eerst ook erkenning als schrijfster met haar familiesage The Shell Seekers (De s…Lees verder op Wikipedia