Grote letter
Nederlands
Zestien korte verhalen waarin mensen de stem van hun hart volgen.
Titel
Bloemen in de regen
Auteur
Rosamunde Pilcher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flowers in the rain, and other stories
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2006
473 p.
ISBN
90-364-2357-0

Besprekingen

Zestien zelfstandige verhalen over gewone mensen in allerlei veel voorkomende situaties. De verhalen werden meest geschreven voor Britse vrouwenbladen. Voor liefhebbers van Rosamunde Pilcher een waardevol boek, vol wijsheid. Altijd als de toekomst donker begint te lijken, gebeurt er iets onverwachts, dat moed geeft om door te gaan.

Over Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher OBE, geboren Scott (Lelant (Cornwall), 22 september 1924 – Dundee, 6 februari 2019) was een Brits schrijfster van zogenaamde 'vrouwenromans'. Tot 1965 schreef ze ook vaak onder het pseudoniem Jane Fraser.

Leven en werk

Rosamunde Scott was de dochter van een marineofficier. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Women's Royal Naval Service, was secretaresse bij het Britse ministerie van buitenlandse zaken en verbleef enige tijd in India. In 1946 huwde ze de textielfabrikant Graham Pilcher, met wie ze in Schotland ging wonen. Ze kreeg vier kinderen en schreef vanaf eind jaren veertig een groot aantal romans en verhalen, naar eigen zeggen vaak aan de keukentafel.

Als Jane Fraser schreef Pilcher romantische liefdesverhalen voor vrouwenbladen, zonder veel pretenties. In 1987 kreeg ze voor het eerst ook erkenning als schrijfster met haar familiesage The Shell Seekers (De s…Lees verder op Wikipedia