Strip
Nederlands

De vogelman

Roger Seiter (auteur), Régric (illustrator), Jacques Martin (naar het werk van)
Paaseiland, 1959. Lefranc reist mee met een wetenschappelijke expeditie die het geheim van de monumentale beelden op het eiland wil ontsluieren. Al snel wordt hun werk verstoord door een vreemde gebeurtenis. Een ongeïdentificeerd toestel stort neer op het eiland en de eilandbewoners zien daarin een teken van de Vogelman, de god Makemake. Maar Lefranc heeft zo zijn twijfels... Wat doet Axel Borg aa
Titel
De vogelman
Auteur
Roger Seiter 1955-
Illustrator
Régric
Naar het werk van
Jacques Martin
Vertaler
James Vandermeersch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'homme-oiseau
Uitgever
[Turnhout]: Casterman, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789030371748 (paperback)

Besprekingen

Dit deel van de stripreeks over de journalist Guy Lefranc speelt zich af in de jaren vijftig tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Een wetenschappelijke expeditie op het geheimzinnige Paaseiland met zijn reusachtige beelden wordt verstoord door een Russisch ruimtevaartuig dat uit de lucht komt vallen op het eiland. Naast de reactie van de eilandbewoners, die menen dat hiermee een religieuze voorspelling is uitgekomen, veroorzaakt deze gebeurtenis, tegen de achtergrond van de Koude Oorlog, internationale politieke spanningen. Spannende strip in realistische tekenstijl die speels omgaat met het spanningsgebied tussen fictie en realiteit. Een dergelijke gebeurtenis, hoewel volledig fictief, had gemakkelijk tijdens de Koude Oorlog kunnen plaatsvinden en wordt bovendien op speelse wijze gelinkt aan bestaande historische figuren.

Over Roger Seiter

Roger Seiter (Straatsburg, 3 mei 1955) is een Frans onderwijsadviseur en stripauteur.

Seiter studeerde geschiedenis. Hij trouwde Isabelle Mercier, waarmee hij vanaf 1994 samen aan een aantal scenario's werkte.

In 1989 begon zijn loopbaan als scenarist voor Après un si long hiver van Johannes Roussel, een historisch verhaal. Voor deze tekenaar volgden meer verhalen. Seiter werkte samen met onder meer Christophe Carmona, Frédéric Pillot, Vincent Bailly (de serie Le Cœur de sang tussen 1995 en 1999), Vincent Wagner, Jean-Louis Thouard en Simone Gabrielli.

Tussen 1999 en 2007 verzorgde Seiter de scenario's van de stripreeks FOG getekend door Cyril Bonin. Seiter schreef de scenario's voor een aantal albums in de reeks Lefranc, te weten Cuba libre (2014), De vogelman (2016), De chaostheorie (2018) en Het losgeld (2020), die alle door Régric werden getekend. In 2020 leverde Seiter het scenario voor het album Bone …Lees verder op Wikipedia

Suggesties