Strip
Nederlands

Cuba libre

Roger Seiter (scenarist), Jacques Martin (naar het werk van), Régric (illustrator)
Oktober 1958. Guy Lefranc, uitgenodigd door de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway, landt in een Havana in volle castristische opstand. Iedereen die belangen heeft in Cuba, en in het bijzonder de grote internationale trusts en de Amerikaanse maffia, maken zich grote zorgen. Arnold Fisher, een geldmagnaat van formaat, bereidt in het grootste geheim Operatie Armageddon voor, die tot doel heeft de
Titel
Cuba libre
Scenarist
Roger Seiter 1955-
Naar het werk van
Jacques Martin
Illustrator
Régric
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Cuba libre
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789030370413 (paperback)

Besprekingen

Deel 25 van de langlopende stripreeks met als hoofdpersoon de Franse journalist Guy Lefranc. De strip speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Lefranc reist op uitnodiging van de schrijver Hemingway naar Cuba. Daar raakt hij betrokken bij het onderwateronderzoek naar een mysterieuze verzonken stad voor de kust van Cuba. Het is de tijd van de politieke omwenteling op het eiland. Hij maakt ongewild kennis met de machtsstrijd van enerzijds Fidel Castro en Che Guevara en anderzijds Batista en zijn corrupte administratie. Het grondig uitgewerkte spannende scenario heeft fraaie decors en perfecte verhaallijnen. Lefranc kijkt met waardering naar de Amerikaanse automodellen in dit tijdsgewricht. De realistische tekenstijl is in evenwicht met het verhaal. Het is een sterk gecomponeerd scenario met aandacht voor de historisch-realistische omstandigheden. Afzonderlijk leesbaar naast de andere delen.

Over Roger Seiter

Roger Seiter (Straatsburg, 3 mei 1955) is een Frans onderwijsadviseur en stripauteur.

Seiter studeerde geschiedenis. Hij trouwde Isabelle Mercier, waarmee hij vanaf 1994 samen aan een aantal scenario's werkte.

In 1989 begon zijn loopbaan als scenarist voor Après un si long hiver van Johannes Roussel, een historisch verhaal. Voor deze tekenaar volgden meer verhalen. Seiter werkte samen met onder meer Christophe Carmona, Frédéric Pillot, Vincent Bailly (de serie Le Cœur de sang tussen 1995 en 1999), Vincent Wagner, Jean-Louis Thouard en Simone Gabrielli.

Tussen 1999 en 2007 verzorgde Seiter de scenario's van de stripreeks FOG getekend door Cyril Bonin. Seiter schreef de scenario's voor een aantal albums in de reeks Lefranc, te weten Cuba libre (2014), De vogelman (2016), De chaostheorie (2018) en Het losgeld (2020), die alle door Régric werden getekend. In 2020 leverde Seiter het scenario voor het album Bone …Lees verder op Wikipedia

Suggesties