Hoofd van de Eenheid Geheime operaties John Kerr komt in Londen de meedogenloze jihadstrijder Jibril op het spoor. Tegen het advies van zijn meerderen in, besluit hij om Jibril te schaduwen. Kan Jibril hem leiden naar het Londense appartement waar levensgevaarlijke bommen worden geproduceerd?
Titel
Explosief
Auteur
Roger Pearce
Vertaler
Pieter Janssens Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Agent of the state
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
366 p.
ISBN
9789024558285 (paperback)

Besprekingen

Wanneer John Kerr, hoofdinspecteur recherche bij New Scotland Yard, dankzij een tip uit Jemen de jihadstijder Ahmed Jibril op het spoor komt, hoopt hij dat deze terrorist hem en zijn team naar een lang gezochte bomfabriek in Londen kan leiden. Zijn meerderen geven echter de opdracht Jibril te arresteren voor hij deze fabriek kan bereiken. Als ze Jibril zeer snel weer vrijlaten en Kerr de opdracht krijgt Jibril voortaan met rust te laten, vermoedt hij dat er meer aan de hand is en besluit hij de terrorist samen met enkele leden van zijn observatieteam op eigen houtje te schaduwen. Kort hierna ontdekt John Kerr dat er in een buitenwijk van Londen regelmatig geheime seks- en drugsfeesten worden gegeven waarop steeds rijke zakenlui, Russische diplomaten en leden van de Britse regering aanwezig zijn. Als Kerr ook hier echter de opdracht krijgt geen verdere actie te ondernemen, vermoedt hij dat de overheid wel eens betrokken zou kunnen zijn bij beide zaken. John Kerr start een eigen onderzo…Lees verder
De Turkse terrorist Ahmed Jibril houdt zich in Londen schuil. John Kerr, hoofd van de Eenheid Geheime Operaties, doet zijn best via hem belangwekkende informatie te vergaren, maar hij wordt tegengewerkt. Kerr wordt geconfronteerd met geheime feesten, seks met kinderen, ontvoeringen en drugs. Het levert een overvol, zo nu en dan spannend, verhaal op, dat zich afspeelt in twee weken, op vaak herkenbare plaatsen in Londen. Voor een debuut zeker niet slecht. De Engelsman Roger Pearce, die werkte bij Scotland Yard en tegenwoordig in de beveiliging werkzaam is, heeft zonder twijfel verstand van het onderwerp. De lezer hoopt in een volgend boek echter op iets meer beknoptheid en originaliteit. Kleine druk.