Dvd
Engels

Dead again in Tombstone

Roel Reiné (regisseur), Ethan Wiley (scenarist), Danny Trejo (acteur)
Outlaw Guerrero herrijst uit de dood om een gestolen relikwie op te sporen voordat die in handen komt van kolonel Jackson Boomer, die hiermee dood en verderf wil zaaien.
Titel
Dead again in Tombstone / directed by Roel Reiné ; written by Roel Reiné and Ethan Wiley
Regisseur
Roel Reiné
Scenarist
Ethan Wiley
Acteur
Danny Trejo Jake Busey
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Deens, Fins, Duits, Grieks, Noors, Zweeds, Italiaans, Arabisch Audio: Engels, Frans, Duits, Italiaans
EAN
5053083113445

Besprekingen

Western van de Nederlandse, in de VS werkende regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter; Death race). Gangsterleider Guerrero de la Cruz (Danny Trejo) heeft na zijn dood een pact met de duivel gesloten en is nu diens dienaar. In het vervolg op ‘Death in Tombstone’* (2013) staat hij opnieuw op uit de dood, nu om een gestolen relikwie opsporen voordat het in handen valt van kolonel Jackson Boomer (Jake Busey). Boomer en zijn soldaten willen met dit voorwerp dood en verderf zaaien. Volgens de makers een ‘action-packed western which promises to be one hell of a ride’.

Over Roel Reiné

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marion Golsteijn

Roel Reiné (Eindhoven, 15 juli 1970) is een Nederlandse filmregisseur, producent, thans werkend in de Verenigde Staten.

Loopbaan

Als jonge producent begon hij zijn werk, onder de vleugels van het productiebedrijf IDTV, met de serie Fort Alpha. Aansluitend was hij als productieleider en regisseur verantwoordelijk voor televieseries als 12 steden, 13 ongelukken, voor hete vuren en SamSam. In 1999 produceerde en regisseerde hij de lowbudgetfilm The Delivery met onder andere Fedja van Huêt in de hoofdrol. De film won op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor de beste regie. Reiné heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het liefste in Hollywood zijn films wilde maken en in 2004 vertrok hij dan ook naar de Verenigde Staten.

Tegenwoordig regisseert hij films waaronder onder andere de film Pistol Whipped met Steven Seagal in de hoofdrol en de film Dead in Tombstone met Danny Trejo in de hoofd…Lees verder op Wikipedia