Boek
Nederlands

Bestemming

Roderick Gordon (auteur), Brian Williams (auteur), Valérie Janssen (vertaler)
+1
Bestemming
×
Bestemming Bestemming
In de reeks:
Tunnels; 6
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als de strijd tegen de Styx op zijn hoogtepunt is, blijkt dat Elliott de belangrijkste schakel is in het winnen van het ultieme gevecht. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Bestemming
Auteur
Roderick Gordon Brian Williams
Vertaler
Valérie Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Terminal
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
426 p.
ISBN
9789044338270 (paperback)

Besprekingen

De reeks ‘Tunnels’ steekt boven het maaiveld uit door zijn verrassende setting en plotwendingen. Bestemming wordt aangekondigd als het zesde en laatste deel, maar het slot is nog voldoende open om er toch nog een vervolg aan te breien. Het uitgangspunt van Roderick Gordon en Brian Williams was het fascinerende idee dat er onder onze voeten nog een te ontdekken wereld ligt. De reeks is dan ook gestart met de afdaling van twee vrienden in deze onderwereld op zoek naar de vader van één van de jongens. De voorbije delen zijn Will en Chester met tussenpozen in de onder- en bovenwereld geweest en streden ze onophoudelijk om de gevaarlijke Styx, die de ondergrondse wereld domineren, ervan te weerhouden om de volledige mensheid uit te roeien.
Ook in Bestemming gaat dit gevecht in al zijn gewelddadigheid door. Will bevindt zich samen met de knappe en moedige Elliott diep in de ondergrond. Chester daarentegen zoekt naar een veilige schuilplaats op het aardse oppervlak. Het verh…Lees verder
Will en Elliott, bekend uit de voorgaande delen van de serie 'Tunnels'*, leveren in dit zesde en laatste deel een heftige strijd met hun oude, bekende vijanden: de Styx, met aan het hoofd Hermione en Rebecca Twee. Van de inwendige wereld reizen ze via een vreemde toren naar Londen; op een vreemde, intuïtieve manier weet Elliott precies hoe de toren ‘werkt’. Bovengronds leveren Jiggs en Drake intussen een gevecht op leven en dood, op de resten van een nucleaire kernproef. Als de strijd op zijn hoogst is, blijkt dat Elliott de belangrijkste schakel is in het winnen van het ultieme gevecht. Verhaal waarin ongelooflijke fantasy-avonturen in sneltreinvaart, beeldend en uitnodigend verteld worden en verschillende verhaallijnen door elkaar lopen zonder in de knoop te raken. 'Boosaardig' spannende uitgave voor lettervretende liefhebberes van dit genre, waarbij de lezer na het lezen van de laatste pagina achterblijft met de vraag of dit wel echt het allerlaatste deel is. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Roderick Gordon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lifesawhirl With kind permission of Roderick Gordon owner of source images

Roderick Gordon (november 1960) is een Brits schrijver. Hij is de auteur van Tunnels, een kinderserie die hij samen schreef met zijn vriend Brian Williams.

Biografie

Gordon groeide op in Highgate, in Noord-Londen. Hij hield vooral van tekenen en schrijven, en studeerde aan de Hall School in Hampstead, waar hij zijn eerste korte schrijfwerk publiceerde in de schoolkrant. Hij speelde ook mee in verschillende soorten bands, en wilde graag acteur worden. Hij kwam echter in de City terecht, waar hij in de financiële wereld terechtkwam.

In 2004 besloot Gordon samen met zijn goede vriend Brian Williams om een filmscript te schrijven. Ze zagen hier echter al snel vanaf, en na de eerste suggestie van Gordons vrouw Sophie om een kinderboek te schrijven, begonnen ze aan een nieuw project.

Gordon is altijd in archeologie en paleontologie geïnteresseerd geweest. Een van zijn voorouders was William Buckland, zijn over-ove…Lees verder op Wikipedia