Enkele draken met hun hoeders, bijna allemaal afkomstig uit de mensenstad Beijerland, zijn op zoek naar de mythische stad Kelsingra; de hoeders gaan echter steeds meer op draken lijken.
Extra onderwerp
draken, fantasy, fantasie
Titel
Drakenstad
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Fred Karreman Eric Karreman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of dragons
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
382 p.
ISBN
9789024536603 (hardback)

Besprekingen

Derde deel van de tetratogie 'De kronieken van de Wilde Regenlanden', waarin draken een belangrijke rol spelen. De verhouding tussen de draken en hun hoeders, veelal afkomstig uit de mensenstad Beijerland, is min of meer het centrale thema van deze fantasyroman. De hoeders, die de verzwakte nakomelingen van het eens zo machtige drakenvolk willen ontwikkelen, gaan echter lichamelijk zelf steeds meer op draken lijken. Zij zijn op zoek naar de mythische stad Kelsingra, waar vroeger een voorhoede van de draken, de Ouderlingen, woonde. Er zijn echter nog meer verwikkelingen in dit verhaal die invloed op de gebeurtenissen uitoefenen. Zo kan de zieke hertog van Chalced alleen genezen worden door het vlees en bloed van draken, vinden intriges tussen kooplieden in Beijerstad plaats en lokken de mogelijke rijkdommen van Kelsingra. De schrijfster gebruikt in dit boek ook thema's die onderwerp van haar eerdere vervolgwerken waren; bijvoorbeeld de Levende Schepen. De lezer hoeft deze boeken niet t…Lees verder

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia