Als de jongen van de uitstervende draken veelal zwaar mismaakt geboren worden, probeert een aantal mensen hun transformatie en hun reis naar hun geboortegrond te begeleiden.
Extra onderwerp
draken, fantasy, fantasie
Titel
Drakenhoeder
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Fred Karreman Eric Karreman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dragon keeper
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
415 p.
ISBN
9789024528769 (hardback)

Besprekingen

De Amerikaanse fantasyschrijfster Robin Hobb heeft in haar 25 jaren als schrijfster al een indrukwekkend oeuvre bij elkaar geschreven. In haar nieuwste boek Drakenhoeder keert Hobb terug naar de Wilde Regenlanden; dezelfde wereld waar zich al negen eerdere boeken afspeelden.

Drakenhoeder wordt verteld vanuit het standpunt van verschillende, aanvankelijk ongerelateerde hoofdpersonages: de draak Sintara, kooplieden Alise en Sedric, het jonge meisje Thymara en rivierbootkapitein Leftrin. Sintara moet zich neerleggen bij het feit dat ze onvolgroeid is en dus nooit een volwaardige draak zal worden. Ook Thymara heeft te kampen met uiterlijke misvormingen, waardoor ze een sociale outcast is. Alise raakt ondertussen steeds gefrustreerder over haar liefdeloze huwelijk, terwijl haar goede vriend Sedric gebukt gaat onder een groot geheim. Kapitein Leftrin, tot slot, krijgt een aantal plotse veranderingen in zijn geroutineerde leven. De verschillende verhaallijnen komen, uit…Lees verder
Van een fantasyschrijver die zich specialiseert in trilogieën over fictieve exotische werelden, verschijnt nu het eerste deel in een volgende serie. Dit boek speelt zich af in het universum uit haar eerdere werk, maar kan ook vrij goed apart gelezen worden. Centraal staat ditmaal het uitstervende ras der draken; bij het verlaten van hun ei hebben ze zoveel problemen dat sommige zwaar mismaakt worden geboren, zodat een aantal mensen wordt ingezet om hun transformatie en hun reis naar hun geboortegrond te begeleiden. Zo draait dit boek om de manier waarop de draken zich aan hun veranderde leefomgeving proberen aan te passen, maar ook minstens zoveel om de onderlinge relaties tussen de mensen. Dit zijn handelaren, matrozen, voormalige slaven, ongelukkig getrouwde vrouwen - allemaal voer voor talloze plottechnische, emotionele en romantische verwikkelingen. Goed geschreven. Voor de liefhebber van niet al te diepgravende fantasy. Gebonden, kleine druk.

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia