De draken bereiken de mythische stad Kelsingra en binden de strijd aan met de hertog van Chalced die drakenvlees moet eten om van een ziekte te herstellen.
Titel
Drakenbloed
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Fred Karreman Eric Karreman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood of dragons
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
493 p.
ISBN
9789024538980 (hardback)

Besprekingen

‘De Kronieken van de Wilde Regenlanden’ waren eigenlijk bedoeld als een boek waarin Robin Hobb terug zou keren naar de wereld die ze in de ‘Trilogie van de Levende Schepen’ had gecreëerd. Hobb bleek echter zoveel inspiratie te hebben dat de kronieken al snel een tweeluik werden, en vervolgens een trilogie. Met dit vierde deel zou de serie nu echt afgelopen zijn en gelukkig hebben we met Drakenbloed een waardig afscheid van de Wilde Regenlanden gekregen.
In de eerste twee delen werd het verhaal verteld door vier verschillende vertellers; de onvolgroeide draak Sintara, haar hoeder Thymara, de ongelukkig getrouwde drakenexpert Alise en haar heimelijk homoseksuele jeugdvriend Sedric lieten de lezer meereizen op de gevaarlijke expeditie naar de legendarische en verloren gegane stad Kelsingra. In de laatste twee delen is deze groep gearriveerd in Kelsingra en moeten ze hun eigen, nieuwe maatschappij vorm geven. In een stad vol geheimzinnige, vergeten magie is dat echter niet zo …Lees verder
Het laatste, vierde deel van de reeks 'De kronieken van de Wilde Regenlanden' waarin draken centraal staan. Onder leiding van de hoeders zoals Thymira, Tats, Raspkal en Jerd trekken de draken naar de enigszins in vergetelheid geraakte mythische stad Kelsingra. Daar zullen zij op zoek gaan naar de zilverbronnen, waardoor de draken tot volledige ontplooiing kunnen komen. De belangrijkste tegenspeler is de hertog van Chalced, die drakenvlees en -bloed nodig heeft om in leven te blijven. De Chalcedeanen slagen er bijna in de draak Tingaglia te doden; de andere draken weten haar ternauwernood te redden. Om de hertog die zich aan draken vergrepen heeft, voorgoed uit te schakelen, doen zij een aanval op zijn stad. Liefdesrelaties en allerlei intriges, bijvoorbeeld van de kooplieden van de mensenstad Beijerstad, dragen bij aan de spannende gebeurtenissen. Deze fantasyroman bevat alle gebruikelijke ingrediënten van dit genre: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie, een behoorli…Lees verder

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia