Een middelbare Parijzenaar wil met een jonge man uit Oost-Europa die hij een paar keer heeft ontmoet, een nieuw leven opbouwen.
Titel
Eastern boys / dir. et scén. de Robin Campillo
Regisseur
Robin Campillo
Componist
Arnaud Rebotini
Acteur
Olivier Rabourdin Kirill Emelyanov Daniil Vorobyov
Taal
Frans
Uitgever
Twin Pics, [2014]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
124 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans (gedeeltelijk)
EAN
5414939769016
mooov

Besprekingen

Een combinatie van een liefdesdrama en thriller, dat is de film ‘Eastern boys’, geregisseerd door Robin Campillo (Les revenants) met Olivier Rabourdin en Kirill Emelyanov. Daniël, een Parijzenaar van middelbare leeftijd, maakt heimelijk een seksafspraak met Marek, een jonge, illegale Oost-Europeaan. De afspraak is bij het huis van Daniël en dat had hij beter niet kunnen doen, want niet alleen Marek staat voor de deur, maar heel de Oost-Europese bende, waar Marek lid van is. Ondanks dat Daniëls huis wordt leeggeroofd, wil hij een relatie aangaan met Marek. Dat lijkt wederzijds, maar gaat niet zonder slag of stoot, want bendeleider Boss (Daniil Vorobjev) is hier totaal niet van gediend. Belinda van de Graaf (Trouw, 3-7-‘14): ‘Campillo (…) toont subtiel de hedendaagse machtsverhoudingen in Europa, die binnen de relatie van de man en de jongen ook weer verschuift.’ Pauline Kleijer (Volkskrant 3-7-'14) geeft 4 sterren: ‘Campillo bewijst dat een spannende thriller niet eenduidig hoeft te zi…Lees verder

Over Robin Campillo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door BT

Robin Campillo (Mohammedia, 16 augustus 1962) is een Frans filmregisseur, scenarioschrijver en filmmonteur.

Biografie

Robin Campillo volgde na zijn studies in Aix-en-Provence begin jaren 1980 filmstudies in het IDHEC (het latere La fémis) waar hij Laurent Cantet leerde kennen met wie hij later meermaals samenwerkte. Campillo doet afwisselend werk als regisseur, scenarioschrijver en monteur.

Filmografie

Regie

  • Les Revenants (tevens monteur en scenario, 2004)
  • Eastern Boys (tevens monteur en scenario, 2013)
  • 120 battements par minute (tevens monteur en scenario, 2017)

Scenario

  • L'Emploi du temps van Laurent Cantet (2001)
  • Vers le sud van Laurent Cantet (2005)
  • Entre les murs van Laurent Cantet (2008)

Lees verder op Wikipedia