Boek
Nederlands

De Moskou vector

Robert Ludlum (auteur), Patrick Larkin (auteur)
Een Amerikaanse geheim agent probeert te verhinderen dat de Russische president een geavanceerd biologisch wapen inzet om diverse ex-Sovjet-republieken opnieuw in te lijven en zo weer een serieuze bedreiging voor Amerika te worden.
Titel
De Moskou vector / Ludlum & Larkin
Auteur
Robert Ludlum Patrick Larkin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Moscow vector
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2006
415 p.
ISBN
90-245-4836-5

Besprekingen


Ludlum, Robert
De Moskou vector
In de voormalige Sovjet republieken worden een aantal hooggeplaatste personen op onverklaarbare wijze ziek waarna ze na enkele uren overlijden. Tegelijkertijd trekt Rusland onder leiding van de autoritaire president Viktor Dudajev troepen samen aan zijn zuidgrens. De Amerikanen zijn niet in staat om de informatie die ze ontvangen tot een coherent geheel samen te brengen.
Luitenant-kolonel John Smith, is naast lid van een ultrageheime inlichtingencel van de Amerikaanse regering, tevens arts. In de marge van een medisch congres in Praag heeft hij contact met de Russische dokter Petrenko, dat hem op de hoogte stelt van een aantal ontwikkelingen rond een vreemd virus. De overhandiging van de geheime informatie mislukt evenwel door de tussenkomst van Russische spionnen. Vanaf dat ogenblik breekt er voor Smith een bewogen periode aan. Door gebruik te maken van zijn netwerk, slaagt hij er in om beetje bij beetje de stukjes van de puzzel bijeen te…Lees verder
De Koude Oorlog steekt opnieuw de kop op in dit nieuwe deel in de 'Covert One'-serie met in de hoofdrol de Amerikaanse arts en geheim agent luitenant-kolonel Jon Smith. De nieuwe leiders van Rusland verlangen terug naar de oude gloriedagen van het machtige Sovjet-rijk. Met behulp van een nieuw, gruwelijk biologisch superwapen willen ze een aantal voormalige Sovjet-republieken opnieuw inlijven om Rusland weer op de kaart zetten. Een wereldcrisis dreigt en superheld Jon Smith en zijn team komen in actie. Vlotgeschreven doorsnee spionagethriller uit de Ludlum-stal met clichématige helden en schurken, ingewikkelde intriges, en veel actie en geweld op wisselende Europese locaties. Patrick Larkin scheef het onder de vlag van de bekende thrillerauteur Ludlum (1927-2001), waarbij hij gebruik zou maken van nog door de meester uitgedachte plots en intriges, maar meer dan een flauwe afspiegeling van de oude, echte Ludlums is het niet. www.ludlumbooks.com. Vrij kleine druk.

Over Robert Ludlum

Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was een Amerikaanse auteur van drieëntwintig thrillers en spionageromans. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.

Biografie

De auteur groeide op in New Jersey. Na de dood van zijn vader stuurde zijn moeder hem naar een kostschool in Connecticut. Op de Cheshire Academy maakte hij kennis met theaterproducties. Vlak voor het afronden van zijn studie aan de Wesleyan University, Middletown, trouwde hij in 1951 met Mary Ryducha, een actrice. Robert en Mary kregen drie kinderen.

Robert Ludlum begon zijn carrière als acteur en theaterproducer. Hij speelde in verschillende Broadway-producties en werkte als acteur en producer mee aan 200 televisieprogram…Lees verder op Wikipedia