Belevenissen van een jongen die op zoek naar een goudschat verwikkeld raakt in een muiterij van zeerovers die dezelfde schat ook trachten op te sporen. Met zwart-witillustraties, opdrachten en cd's.
Extra onderwerp
Engelse taal
Titel
Treasure Island / Stevenson, Robert Louis ; retold by Colbourn, Stephen
Auteur
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Bewerker
Stephen Colbourn
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Heinemann, 1993
62 p. : ill.
ISBN
0-435-27214-4

Besprekingen

Deeltje uit een reeks 'Oxford Bookworms', uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Jim Hawkins gaat op zoek naar een goudschat. Hij raakt verwikkeld in een muiterij van zeerovers die dezelfde schat ook trachten op te sporen. Met zwart-witillustraties en twee cd's waarop het verhaal wordt voorgelezen. Niveau: stage 4 (1400 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson (Edinburgh, 13 november 1850 - Vailima (Samoa), 3 december 1894) was een Schots schrijver van romans, gedichten, toneelstukken en reisverhalen.

Leven

Stevenson werd geboren in het Schotse Edinburgh als zoon van de ingenieur Thomas Stevenson en Margaret Balfour. Zijn ouders waren zeer religieus, maar tijdens zijn jaren op de universiteit liet hij het geloof los, hoewel het wel invloed op hem zou blijven hebben. Zijn relatief korte leven was echter vol van ondernemingen en avontuur. Hij begon als ingenieur, evenals zijn vader (deze moderniseerde het ontwerp van de vuurtoren). Vanwege zijn zwakke gezondheid stapte hij over naar een rechtenstudie, maar werd geen praktiserend jurist. Aan het eind van zijn leven was hij plantagehouder en stamleider in Samoa.

Hij maakte verschillende reizen naar het koninkrijk Hawaï en raakte bevriend met koning David Kalakaua, met wie hij veel tijd doorbracht. Ook raakte hij…Lees verder op Wikipedia