Boek
Nederlands

Scherprechter van Rome

Robert Fabbri (auteur), Harry Naus (vertaler)
Vespasianus gaat in opdracht van de moeder van de latere keizer Claudius op de Balkan op jacht naar een aanhanger van Seianus, hoofd van de keizerlijke garde en vertrouweling van keizer Tiberius.
Titel
Scherprechter van Rome
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Harry Naus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rome's executioner
Editie
2
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2012
407 p. : ill.
ISBN
9789045203461 (paperback)

Besprekingen

Dit tweede deel na 'Tribuun van Rome'* uit wat een behoorlijke reeks belooft te worden, beschrijft de latere Romeinse keizer Vespasianus (69-79) als jonge officier. Hij is aanvankelijk op de Balkan op jacht naar een aanhanger van Seianus, hoofd van de keizerlijke garde en vertrouweling van keizer Tiberius. Hij doet dat in opdracht van Antonia, moeder resp. grootmoeder van de latere keizers Claudius en Caligula. Uiteindelijk wordt Seianus, die zelf naar het keizerschap streefde, ten val gebracht. Vele intriges lopen hier door elkaar; het grote aantal erbij betrokken personages is een probleem in elke roman over dit tijdperk. Daarom zou een overzicht daarvan zeer welkom zijn. Nu raakt de lezer soms het spoor bijster. Die zal zich overigens niet vervelen, want de auteur beschikt naast een diepgaande kennis van zaken over een vlotte en spannende schrijfstijl. Wel moet men een pregnante uitbeelding van erotische escapades voor lief nemen. Enkele kaartjes geven wat informatie. De vertaling …Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie