Boek
Nederlands

Heilig vuur van Rome

Robert Fabbri (auteur), Joost Zwart (vertaler)
Vespasianus wordt gouverneur in Afrika en moet daar tot slaaf gemaakte Romeinse burgers bevrijden; weer terug in Rome dreigt hij bij keizer Nero in ongenade te vallen.
Titel
Heilig vuur van Rome
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Joost Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rome's sacred flame
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
349 p. : kaart
ISBN
9789045215365 (paperback)

Besprekingen

In dit 8e deel* uit Fabbri's serie over Vespasianus begint de hoofdpersoon als gouverneur van de provincie Afrika. Hij moet een aantal tot slaaf gemaakte Romeinse burgers gaan bevrijden uit Garama, een afgelegen stad aan de noordrand van de Sahara. Hij ontmoet er een oude aartsvijand die met hem terug wil naar Rome. Eenmaal terug in Rome dreigt hij bij keizer Nero in ongenade te vallen, maar de grote brand van Rome vergunt hem wat uitstel. Machteloos moeten hij en andere patriciërs toezien hoe de keizer de staatskas alsmede de patricische vrouwen uit de hoogste stand misbruikt voor zijn privé-genoegens. Door mee te werken aan het verraden van een samenzwering komt hij weer bij Nero in de gunst. Als de opstand van de joden in Palestina gevaarlijk begint worden, krijgt Vespasianus opdracht om die te gaan onderdrukken. Fabbri vertelt met zijn gewone levendigheid en boeit op iedere bladzijde. Moderne historici hebben twijfels bij Nero's slechtheid. Fabbri verantwoordt zijn keuzes in een n…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie