Boek
Nederlands

Furie van Rome

Robert Fabbri (auteur), Jan Smit (vertaler)
Titel
Furie van Rome
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Furies of Rome
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2016
350 p.
ISBN
9789045210254 (paperback)

Besprekingen

Het zevende deel van de Vespasianus-reeks speelt zich aanvankelijk in Rome af. Vespasianus komt daar in het jaar 58 midden in de intriges rond Agrippina, de moeder van Nero, terecht. Hij wordt zijdelings betrokken bij de moord op haar. Nero heeft door zijn spilzucht geld nodig en overweegt de kolonie Britannia op te geven. Als Romeinse bankiers daar dan hun leningen hardhandig gaan opvragen, breekt er in 60 een opstand uit, die onder leiding van de Britse vorstin Boudicca tot vernietiging van een aantal Romeinse legioenen leidt. Vespasianus raakt daarin betrokken, maar weet veilig in Rome terug te komen. Met behulp van troepen van het vaste land wordt de Britse opstand neergeslagen. Fabbri, die theaterwetenschappen studeerde voor hij zich op de geschiedenis van het Romeinse keizerrijk stortte, levert hier wederom een fascinerend en vrijwel waarheidsgetrouw werk af, beeldend geschreven en zonder ook maar ergens vaart te minderen. Tot slot geeft hij een korte verantwoording van het gebr…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie

Suggesties