Boek
Nederlands

De sterkste wint

Robert Fabbri (auteur), Joost Zwart (vertaler)
Als Alexander de Grote sterft en geen erfgenaam heeft, hopen zeven mannen tot zijn opvolger te worden benoemd, maar er vindt geen benoeming plaats, met als gevolg een afschuwelijke machtsstrijd.
Onderwerp
Alexander de Grote
Titel
De sterkste wint
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Joost Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
To the strongest
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2020
445 p. : ill.
ISBN
9789045216188 (paperback) 9789045218991 (paperback)

Besprekingen

De belangrijkste mannen staan bij het sterfbed van Alexander de Grote in de hoop zijn opvolger te worden en zijn ring te mogen dragen. Omdat Alexander geen erfgenaam heeft, komen zeven mannen in aanmerking om het rijk te leiden. Voordat Alexander zijn ogen sluit, is er geen naam genoemd. Er ontstaat een machtsstrijd waarin al de mogelijke erfgenamen strategische besluiten moeten nemen. Wie sluit met wie een verbond? Wie probeert een ander uit de weg te ruimen? Daarnaast zijn er ook twee vrouwen die een belangrijke troef in handen hebben: Olympias, de moeder van Alexander, die haar dochter Kleopatra in kan zetten als huwelijkskandidaat, en Roxanne, de vrouw van Alexander, die op het moment van Alexanders dood zwanger is en mogelijk een troonopvolger kan baren. Het verhaal is boeiend en realistisch, maar heeft als nadeel dat er heel veel personages worden opgevoerd; handig is dan ook de los bijgevoegde lijst met personages. De hoofdstukken zijn geschreven vanuit elf verschillende person…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie