Boek
Nederlands

De drie paradijzen

Robert Fabbri (auteur), Joost Zwart (vertaler)
Na zijn plotselinge dood gaat de opvolging van Alexander de Grote gepaard met intriges en onderzoek naar de toedracht van zijn overlijden..
Onderwerp
Alexander de Grote
Titel
De drie paradijzen
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Joost Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The three paradises
Uitgever
Haarlem: Xander, 2021
415 p. : kaart
ISBN
9789045221717 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel* in de serie ‘Alexanders erfenis’ van de in Genève geboren Robert Fabbri (1961). In 323 v.Chr. sterft Alexander de Grote onverwacht onder mysterieuze omstandigheden. Daar hij geen opvolger heeft aangeduid, blijft het grootste en machtigste Macedonische rijk dat de wereld ooit heeft gekend zonder leider. De strijd om de opvolging vervalt in meedogenloze intriges en bloedige gevechten, niemand – man, vrouw of kind – is veilig. Oorlogen te land en ter zee wisselen elkaar af, beloftes worden even snel gedaan als gebroken en geheimen komen aan het licht in de zoektocht naar de ware toedracht van Alexanders dood. Werd hij vermoord, en zo ja, door wie? Heeft hij met opzet tweedracht gezaaid door te weigeren een erfgenaam te noemen? Wie zal uiteindelijk de nieuwe leider worden van dit machtige rijk? Zal het Macedonische rijk zijn eenheid kunnen bewaren? Elk hoofdstuk wordt door de bril van een andere pretendent bekeken. Intriges en machtsstrijd op het hoogste niveau. Achter in het…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie