Boek
Nederlands
In het jaar 9 slaagt een bondgenootschap van zeven stammen onder leiding van de Germaanse veldheer Arminius erin drie legioenen van de Romeinse overheersers in het Teutoburgerwoud te verslaan.
Onderwerp
Romeinse Rijk, Germanen
Titel
Arminius
Auteur
Robert Fabbri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Arminius : the limits of empire
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
331 p. : kaart
ISBN
9789045212005 (paperback)

Besprekingen

Arminius (of Erminatz) behoort tot de Germaanse stam Cherusken, maar woont, met zijn broer Favus, zestien jaar als gijzelaar in Rome. Als hij weer thuis is, slaagt hij erin met zes andere Germaanse stammen een verbond te sluiten met als doel de Romeinse expansiedrift te stoppen. Hij slaagt daarin door in het jaar 9 in het Teutoburgerwoud de drie legioenen onder leiding van gouverneur Varus in een hinderlaag te lokken en in de pan te hakken. Zijn belevenissen worden vastgelegd op perkamentrollen en in 41 laat zijn zoon Thumelicatz (getrouwd met Thusmelda) ze deels voorlezen aan een groep Romeinse gasten door zijn slaven Marcus Aius en Gaius Tiburtius, deels navertellen. Thumelicatz helpt uiteindelijk de Romeinen bij het terugvinden van een Gouden Adelaar en komt daarbij om het leven. Er is sprake van meervoudig perspectief (alwetende verteller plus een aantal ik-vertellers); heden (41) en verleden (9 en 37) wisselen elkaar herhaaldelijk af. De auteur, een Zwitserse theaterwetenschapper…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie