Boek
Nederlands

Hier vloekt men niet, Facebook ziet alles : sociale netwerken ontrafeld

Rob Heyman (auteur), Annet Daems (auteur), Dorien Baelden (auteur)
+1
Hier vloekt men niet, Facebook ziet alles : sociale netwerken ontrafeld
×
Hier vloekt men niet, Facebook ziet alles : sociale netwerken ontrafeld Hier vloekt men niet, Facebook ziet alles : sociale netwerken ontrafeld

Hier vloekt men niet, Facebook ziet alles : sociale netwerken ontrafeld

Onderzoek naar de wijze waarop Facebook en andere sociale netwerken omgaan met persoonlijke gegevens van gebruikers.
Titel
Hier vloekt men niet, Facebook ziet alles : sociale netwerken ontrafeld
Auteur
Rob Heyman Annet Daems Dorien Baelden Jo Pierson
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2013
149 p. : ill.
ISBN
9789063066475 (paperback)

Besprekingen

Hoewel de cover het gekende alziende oog van God in een driehoek draagt, is dit geen boek over de christelijke God, maar eerder over – volgens sommigen – de duivel van onze moderne tijden: Facebook.
De digital natives van vandaag hebben hun privacy opgegeven en delen heel hun leven via sociale netwerksites. Hun ouders snappen het allemaal niet goed, maar ondergaan het allemaal een beetje lijdzaam. Facebook is immers gratis en er zal ooit wel weer een andere hype komen. Hiermee maken ze al meteen een grote vergissing. Je kan inderdaad gratis een Facebookprofiel maken, maar je betaalt wel degelijk: met privé-informatie. Het businessmodel van de site is immers gebaseerd op reclame-inkomsten en bedrijven willen maar wat graag betalen voor effectieve, gepersonaliseerde reclame.
De tweede vergissing is dat Facebook een hype is die wel zal overwaaien. Misschien zal er inderdaad een andere site of online service komen die het aandeel van Facebook doet kelderen, de tendens is geze…Lees verder
Facebook en andere online netwerken zijn druk bezig zo veel mogelijk van onze persoonlijke informatie op te slaan, om er vervolgens geld aan te kunnen verdienen. Maar wat kunnen andere partijen met die informatie die we zo gemakkelijk online gooien? In dit boek wordt stilgestaan bij de privacy van het individu – hoe kun je jezelf tegenwoordig nog beschermen online? En wat doen overheden en bedrijven met al onze informatie? Vooral worden ook handvatten aangereikt waarmee je jezelf kunt beschermen. Het boek is gemakkelijk leesbaar en ingedeeld in vijf overzichtelijke hoofdstukken. Het is wel een boek waarvoor je even moet gaan zitten, maar de boodschap is intrigerend en houdt daarom de aandacht vast. Wil je meer weten over privacy, met name richting Facebook, dan is dit boek een aanrader.