Boek
Nederlands

Weggewaaid

Rob Biddulph (auteur), Bette Westera (vertaler)
Als pinguïn Jelle zijn mooie nieuwe vlieger uitprobeert, wordt hij meegenomen door de wind. Zijn vrienden willen helpen maar vliegen ook mee. Ze landen op een warm eiland. Hoe komen ze nu weer terug? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Weggewaaid
Auteur
Rob Biddulph
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blown away
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[36] p. : ill.
ISBN
9789025759605 (hardback)

Besprekingen

Pinguïn Jelle krijgt een rode vlieger cadeau. Wanneer hij de vlieger gaat uitproberen, neemt de wind Jelle mee de lucht in. Zijn vrienden proberen hem te helpen, maar al gauw bungelen ze allemaal aan de vlieger in de lucht, terwijl de wind hen voortblaast. Ze landen uiteindelijk in een tropisch regenwoud, waar het veel te warm is voor de poolvrienden. Met een provisorische zeilboot en wat hulp van hun nieuwe vrienden komen ze weer veilig thuis. Op de boot blijkt zich iemand verstopt te hebben. Maar hoe komt die verstekeling weer terug naar warmere oorden? De tekst is op rijm (vertaald door Bette Westera) en heeft een lekker ritme. De kleurrijke illustraties bevatten veel grappige details. Leuk is dat de illustraties meer vertellen dan de tekst, zodat er voor jonge lezers iets extra’s te ontdekken valt. Speelse lay-out, met afwisseling in grote en kleine illustraties en gebruik van verschillende technieken. Winnaar van de Britse Waterstone's children's book prize 2015. Verzorgd uitgeg…Lees verder

Weggewaaid

Een blauwe pinguïn is aan het vliegeren. Plots rukt een hevige wind aan het touw en de pinguïn wordt meevoerd door de wind. Zijn vriendjes schieten in actie maar algauw hangen ze allemaal hoog in de lucht om dan op een zonnig eiland te landen. Het ziet er paradijselijk uit maar toch krijgen ze heimwee en willen ze terug naar hun poolgebied. Maar hoe?

Leuk prentenboek met de tekst in rijmvorm. Er wordt gespeeld met kleur: ijsblauw wanneer het poolgebied in beeld komt en groen en druk als de diertjes op een eiland zitten. De dieren zijn mooi gestyled en passen perfect in de omgeving waar ze vertoeven. De ene keer koud, de andere keer warm. De toch een beetje afstandelijke illustraties wakkeren de fantasie aan en maakt het boek heel speels en vrolijk. Een beetje een gek boek maar bijzonder leuk.