Boek
Nederlands

Léon gromt

Riske Lemmens (auteur), Eva Massa (auteur)
+1
Léon gromt
×
Léon gromt Léon gromt
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Léon gromt / tekst Riske Lemmens en Eva Massa ; ill. Riske Lemmens
Auteur
Riske Lemmens Eva Massa
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789058386908 (hardback)

Besprekingen

Op zijn eigen feestje wil Léon vijf stukken taart met vijf kaarsjes erop. Hij krijgt slechts één stuk met één kaarsje. En het feest is ook nog eens saai. Genoeg redenen voor Léon om boos te worden. En als hij boos is, is er maar een iemand die hem aankan en dat is zijn moeder. Léon spuwt vuur als een draak, trompettert als een olifant en gromt als een leeuw. Maar dat is voor zijn moeder geen probleem; zij is namelijk ridder, jager én leeuwentemmer. Mooi prentenboek over de fantasie van kinderen en de manier waarop ouders daarmee omgaan. Doordat de moeder zijn fantasiespel meespeelt, kan zij Léon de baas. De verbeelding van Léon komt in de expressieve illustraties mooi tot uiting in de schaduwen op de muur, maar ook door Léon bijvoorbeeld een leeuwenkop te geven. Het kleurgebruik en de verschillende technieken zorgen voor fraaie en sfeervolle paginavullende prenten. Kleine stukjes tekst bij de prenten, waarbij sommige woorden benadrukt worden door een afwijkende lettergrootte. Op de qu…Lees verder

Léon gromt

Als Léon niet krijgt wat ie wilt, dan gromt hij. Niet genoeg stukken taart voor zijn verjaardag? Dan spuwt Léon vuur als een drieste draak. Op tijd naar bed? Dan wordt Léon een stampende olifant. Opruimen? Dan brult Léon als een laaiende leeuw. Pyjama aantrekken? Dan fladdert Leon weg als een vinnige vleermuis. Met zo’n dierentuin in huis is een dierentemmer geen overbodige luxe en gelukkig is Léons mama er eentje van de bovenste plank.
Wanneer Léon uiteindelijk dan toch in bed belandt, wil en krijgt mama weer een lief mensenkind in plaats van een doldriest dier. Al lijkt mama ineens verdacht veel op een koe …
In heel expressieve tekeningen komen zowel de woede van Léon als de o zo natuurlijke en onvoorwaardelijke moeder-zoonliefde volledig tot hun recht. Lief om zien hoe Léon uiteindelijk mak als een lammetje slaapt met zijn armpjes rond zijn knuffelschaap. Voorbij is al de woede, mama heeft zoals steeds voor rust gezorgd.
Fantasierijk verhaal dat veel interactieve …Lees verder

Over Riske Lemmens

Riske Lemmens (Aalst, 21 november 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Lemmens was vroeger een grote fan van jeugdauteurs Roald Dahl en Anthony Horowitz. Toen ze op haar vijftiende illustraties van Kristien Aertssen zag, wist ze dat ze dezelfde weg op wou gaan. Even twijfelde ze nog aan een universitaire opleiding tot ingenieur biochemie, maar het werd toch grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.

Haar jeugddroom om kinderboeken te maken kwam al vrij snel uit, toen ze als pas afgestuurde de eerste prijs van de Stad Hasselt won.

Sinds 1997 werkt Lemmens als freelance illustrator voor verschillende Belgische en Nederlandse uitgeverijen. Af en toe schrijft ze ook zelf een prentenboek. Daarnaast geeft ze les in de Academie van Borsbeek. Lemmens leverde ook verschillende bijdragen aan kindertijdschriften zoals Doremi, Zonnekind en Dopido.

Lees verder op Wikipedia