Boek
Nederlands

Vrienden voor altijd

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Vrienden voor altijd
×
Vrienden voor altijd Vrienden voor altijd
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bil en Wil zijn grote vrienden, maar langgeleden waren ze dat nog niet. 'Toen was ik alleen,' zegt Bil, 'want ik wist niet dat jij bestond. Ik hoopte wel dat je zou bestaan, maar ik wist het niet zeker.' 'En toen zagen we elkaar en werden we vrienden,' zegt Wil. Bil knikt. 'Toen werden we vrienden.' 'Maar Bil,' zegt Wil, 'als ik bij je wegga en nooit meer terugkom, zijn we dan nog steeds vrienden?
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Vrienden voor altijd
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789025846084 (hardback)

Besprekingen

In de reeks 'Voorlezen met Leopold' schreven Rindert Kromhout en Jan Jutte een nieuw verhaal rond de vrienden Bil en Wil. In dit prentenboek staat de vriendschap tussen het tweetal centraal. Ze halen herinneringen op aan hoe het vroeger was, toen ze elkaar nog niet kenden. Ook vroeger werkte Bil al in de tuin, bakte hij al taarten, en luisterde hij naar de vogels, maar dat was allemaal niet zo leuk, want er was niemand zoals Wil om dit samen met hem te doen. En ook Wil deed allerlei dingen voor hij Bil leerde kennen: hoe zat vaak een boek te lezen of verlangde naar warme chocolademelk 's nachts, maar er was niemand om hem voor te lezen of om hem een beker chocolademelk te geven. Gelukkig leerden de twee elkaar toen kennen en werden ze de beste vrienden. Maar dan wil Wil weten, of hun vriendschap ook in de toekomst voor altijd zal duren, ook als één van hen weggaat bij de ander. Bil verzekert hem dat ze ook dan vrienden zullen blijven, ook al zullen ze elkaar erg missen. De momenten zo…Lees verder

Bil en Wil vrienden voor altijd

Wil en Bil zijn onafscheidelijke vrienden en het lijkt wel alsof dat altijd zo is geweest. Wanneer Wil zich afvraagt hoe het vroeger was, lang geleden toen ze elkaar nog niet kenden, gaan ze samen aan het denken. Uit dat denken ontstaan voorzichtige zuivere dialogen, waaruit blijkt dat ware vriendschap nooit verdwijnt, ook niet als je elkaar uit het oog verliest. Voor deze uitgave werd gekozen voor een groter formaat, ergens tussen prentenboek en de eerder verschenen delen voor eerste lezers. Niet alleen de dialogen, ook de paginagrote illustraties, waarin de tekst verweven zit, stralen rust en vertrouwen uit. Tekst en tekening vormen samen een ontroerend, filosofisch geheel over een vriendschap voor altijd.


Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties