Boek
Nederlands

Kleine Ezel en het boebeest

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Kleine Ezel en het boebeest
×
Kleine Ezel en het boebeest Kleine Ezel en het boebeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als mama Ezel een van sokken van de verschrikkelijke Maraboe kwijt is, gaat Kleine Ezel op onderzoek uit en ontdekt dat Maraboe best aardig is. Prentenboek met expressieve tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Vriendschap
Titel
Kleine Ezel en het boebeest
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789025850371

Besprekingen

In 1999 brachten Annemie Van Haeringen en Rindert Kromhout het figuurtje 'Kleine Ezel' tot leven. In Wat staat daar? (Leopold, 1999) figureerde hij nog als baby, sindsdien kregen we in een achttal episodes een inkijk in het peuter- en kleuterleven van Kleine Ezel. De even empathische als avontuurlijke manier waarop het duo Van Haeringen/Kromhout de pleziertjes en probleempjes eigen aan de leefwereld van peuters of kleuters uitwerkte, zorgde telkens voor herkenbaarheid én originaliteit.
Het recentste verhaal uit de reeks is Kleine Ezel en het boebeest, een prentenboek dat gebaseerd werd op de musical 'Kleine Ezel', die Rindert Kromhout speciaal voor Theater Terra schreef. Een woeste storm raast door de heuvels en gooit alle spullen rond het huis van Kleine Ezel door elkaar. Het ergste is dat de sokken ? Mama Ezel runt al sinds 1999 een sokkenwasserij ? van de wasdraad zijn gerukt, want er is een sok spoorloos van Maraboe, het 'verschrikkelijke boebeest'. Totnogtoe heeft nog nooit ie…Lees verder
Dit vijfde prentenboek over Kleine Ezel is gebaseerd op een musical van Theater Terra. Iedereen is bang voor Maraboe, een reusachtige vogel met lange poten. Hij brengt zijn sokken iedere nacht naar mama Ezel om ze te laten wassen. Ze is ten einde raad als een van de sokken bij een storm wegwaait. Kleine Ezel gaat op onderzoek uit en ontmoet Maraboe, die niet zo verschrikkelijk is als hij lijkt. Naast de gebruikelijke hoofdpersonen Kleine Ezel en Jakkie komen nu ook Kleine Ibis en Maraboe voor. Door de aanwezigheid van deze dieren komen gevoelens als vriendschap, angst en verlegenheid naar voren. De teksten zijn vlot geschreven met veel dialogen. Ze vormen zowel qua inhoud als beeld een geheel met de illustraties. De kleurige prenten passen goed bij de omgeving en de stemming van de dieren, en geven veel details zonder dat ze daardoor te vol en druk worden. Een prachtig vormgegeven, humoristisch en gevoelig verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek