Boek
Nederlands

Verstoppertje

Rien Broere (auteur), Wibke Brandes (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Imke mag bij Samira het Suikerfeest komen vieren. Maar net voordat het feest begint, komt een ambtenaar vertellen dat het gezin terug moet naar Marokko. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Verstoppertje / Rien Broere ; ill. Wibke Brandes
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Wibke Brandes
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: CEGO, 2002
61 p. : ill.
ISBN
90-74798-49-7

Besprekingen

Imke en Samira, beiden 9 jaar, zijn al vier jaar dikke vriendinnen. Imke is uitgenodigd om bij Samira het Suikerfeest te vieren. Voordat het feest begint, komt een ambtenaar vertellen dat Samira's ouders en hun kinderen terug moeten naar Marokko. De school organiseert een protestmars tegen dit uitzettingsbeleid, waarbij Imke een stapel handtekeningen aan de burgemeester mag overhandigen. De burgemeester kan echter niets doen, hij moet zich ook aan de regels houden. Als laatste redmiddel verstopt Imke Samira, maar Imkes moeder vindt het tweetal. Uiteindelijk nemen de meisjes afscheid van elkaar op het vliegveld. Goed en spannend geschreven verhaal met veel dialoog rondom een actueel thema. Het is gedrukt in een duidelijk lettertype op wit glanzend papier. Gebonden uitgave met een nieuwsgierig makende, maar wat saaie, kaft. De paginagrote kleurige illustraties zijn heel sprekend. Geschikt voor kinderen van 8 à 9 jaar en ook te gebruiken op scholen bij de behandeling van het betreffende …Lees verder

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia