Boek
Nederlands

Twee druppels water

Rien Broere (auteur), Kris Nauwelaerts (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alex en Bert zijn verhuisd en moeten naar een nieuwe school. Voor Alex is dat nog moeilijker dan voor Bert omdat hij een geheim heeft. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Twee druppels water / tekst Rien Broere ; ill. Kris Nauwelaerts
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Kris Nauwelaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: CEGO, 2002
59 p. : ill.
ISBN
90-74798-50-0

Besprekingen

De 9-jarige tweeling Alex en Bert zijn verhuisd en zien allebei op tegen de eerste dag op hun nieuwe school. Hoewel zij als twee druppels water op elkaar lijken en altijd veel steun bij elkaar vinden, is het voor Alex toch anders geworden sinds hij ernstige brandwonden opliep. Hij wil dit met alle geweld geheimhouden en komt hierdoor in de problemen. Hij moet het 'anders-zijn' leren accepteren en dat lukt hem tenslotte dankzij begrip van zijn omgeving maar vooral dankzij zijn eigen wilskracht. Een boek dat aanzet tot nadenken op een heel vanzelfsprekende manier. De lezer kan zich zowel met Alex als met Bert identificeren. De zinnen, die zich makkelijk laten lezen, zijn kort en direct met veel dialogen. Het boek is mooi uitgegeven: de tekst is op stevig glanzend papier gedrukt in een rustige letter. De illustraties, in warme kleuren, passen goed bij de tekst. Deel uit een serie van vier*.

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia